EK indoor atletiek: Hopen op Hellebaut en Berings

© IMAGEGLOBE

Van 1 tot en met 3 maart vindt het EK indoor atletiek plaats in het Zweedse Göteborg. De Belgische delegatie neemt zes atleten mee voor de individuele nummers en een team voor de 4x400m-ploeg bij de mannen.

Van 1 tot en met 3 maart vindt het EK indoor atletiek plaats in het Zweedse Göteborg. De Belgische delegatie neemt zes atleten mee voor de individuele nummers en een team voor de 4x400m-ploeg bij de mannen. Trainer Jacques Borlée wou met zijn estafetteteam minstens een medaille pakken, maar stelde zijn ambitie bij na de blessure van Jonathan Borlée (verrekking) die wel geselecteerd is, maar niet in actie komt. Zijn andere zoon Kevin kon hem overtuigen om de aflossingsploeg toch nog in te schrijven. Het EK zal een vorm van teambuilding zijn met het oog op het zomerseizoen. Naast Kevin Borlée komen Tim Rummens, Antoine Gillet en Arnaud Ghislain in actie.

Nils Duerinck, een andere vaste waarde in het team, kondigde deze week verrassend zijn afscheid van de topsport aan. “Op het moment dat ik hoorde dat ik in de EK-selectie zat, had ik al beslist dat ik er nu een punt zou achterzetten”, aldus Duerinck.

Hellebaut en Berings

Op de 60m horden mogen we minstens een medaille verwachten van Eline Berings. In 2009 won ze in die discipline al goud en momenteel verkeert ze in bloedvorm. Begin februari liep ze de beste Europese jaartijd in 7.95, nauwelijks drie honderdsten boven haar Belgisch record en ze bleef die vorm aanhouden.

Tia Hellebaut sprong in februari al over 1m97, de tophoogte sinds haar comeback. Op de Olympische Spelen in Londen werd ze daarmee vijfde. Bovendien doen haar voornaamste concurrentes van in Londen niet mee. Als ze piekt, is een (gouden) medaille haalbaar. De 19-jarige Italiaanse Alessia Trots wordt wel een concurrente om in de gaten te houden.

Andere Belgen

Wat de overige medaillekansen betreft, is het een afknapper dat zevenkamper Hans Van Alphen afhaakte na een scheurtje aan de mediale knieband.

Op de 3000m komen Lander Tijtgat en Almensch Belete nog in actie.

Svetlana Bolshakova won het BK hinkstapspringen wel, maar bleef met 13m61 ruim 40 cm onder de EK-limiet.

Op het BK kon Sara Aerts zich nog plaatsen voor de 60m horden. Met 8.01 bleef ze negen honderdsten onder de limiet. Bovendien verbeterde ze haar persoonlijk record met 13 honderdsten.

En de 18-jarige vijfkampster Nafissatou Thiam kreeg een wildcard. Ze is een beloftevol talent: op de indoormeeting in Gent verbrak ze het wereldrecord bij de junioren van Carolina Kluft. (SC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content