Deze maand in Sport/Voetbalmagazine: groot interview met Ferran Jutglà, Operatie Propere Handen 4 jaar later, een nieuwe lichting Rode Duivels en zoveel meer

De nieuwe Sport/Voetbalmagazine ligt vanaf vrijdag in de winkel. Wat kan u verwachten?

Op 10 oktober is het precies vier jaar geleden dat Operatie Propere Handen losbarstte met de arrestaties van 25 figuren uit de Belgische voetbalwereld. Veel mensen denken dat er intussen niet veel veranderd is, maar is dat wel zo? Wij vroegen het aan een aantal belangrijke actoren uit het Belgische voetbal, van Lorin Parys over Peter Bossaert tot Peter Vandenbempt.

Het magazine opent met een groot interview met Ferran Jutglà, dezer dagen de gevierde held bij Club Brugge. Hij vertelt openlijk over de lastige periodes in zijn leven en zijn carrière. Bluv’n goan is hem dan ook op het lijf geschreven. En wie is, denkt u, zijn grote voorbeeld? Brandon Mechele!

Verrassende uitspraken vindt u ook terug in ons uitgebreide gesprek met Didier Lamkel Zé. Hij blikt niet alleen terug op zijn geanimeerde periode bij Antwerp, maar heeft het ook zonder verpinken over zijn toekomst bij KV Kortrijk en zijn akkefietje met de bondscoach van Kameroen.

Veel rustiger van natuur is Maarten Vandevoordt, de keeper van KRC Genk. Achter zijn zwijgzame façade schuilt echter een eigenzinnige persoonlijkheid, zo ontdekt u in Sport/Voetbalmagazine. Een doelman is sowieso al doorgaans een buitenbeentje, maar voor Vandevoordt is dat een way of life: ‘Ik ben graag wat anders dan anderen.’

Ook Charly Musonda junior was anders. Bij de jeugd van Anderlecht en later bij Chelsea liep hij over van het talent, maar inmiddels is de nog altijd maar 25-jarige klasbak aan de slag in de Spaanse tweede klasse. Hoe komt dat? Waar is het misgelopen? Waarom is hij nu geen Rode Duivel? Op al die vragen vindt u een antwoord in ons magazine.

Het WK in Qatar wordt de zwanenzang of het orgelpunt van de zogeheten ‘gouden generatie’, maar hoe zit het met de opvolging? Sport/Voetbalmagazine dook in de pijplijn om te kijken wie daar zoal klaar zit.

In dit nummer vindt u ook een stevige hap buitenlands voetbal: een interview met de altijd snedige Jürgen Klopp, een blik achter de schermen bij AC Milan en een aantal opmerkelijke feiten uit de 120-jarige geschiedenis van el clásico.

Er is ook flink wat wielrennen. En terecht, want dit was het jaar van Remco Evenepoel en Wout van Aert. Wat hebben de twee met elkaar gemeen? Dat blijkt meer dan u op het eerste gezicht zou denken. Bovendien hangt de 40-jarige Philippe Gilbert straks zijn koersfiets voorgoed aan de haak. Wij gunnen u al een voorsmaakje van de documentaire ‘Classique Gilbert’.

Deze maand ook nog in Sport/Voetbalmagazine: anekdotes over de 90-jarige George Kessler, een portret van Red Flame Julie Biesmans, het legendarische RSC Anderlecht van 1983, amateurvoetballer Nando Nöstlinger, het geheim van NBA-fenomeen Steph Curry en interessante cijfers over de Ironman.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content