De wandeling: Jevgeni Levtsjenko

© IMAGEGLOBE

Zaterdag 23 maart – Ned 2 – 18.30u

Hij is voetballer, mode-icoon en weldoener tegelijk: Jevgeni Levtsjenko (35), de Oekraïner die op zijn zeventiende naar Nederland kwam en daar onder meer voor Vitesse, Sparta, FC Groningen en Willem II speelde.

Als voetballer was Levtsjenko goeie middelmaat, maar naast het veld viel hij des te meer op. In 2009 werd hij door het magazine Esquire uitgeroepen tot best geklede voetballer. Een tijdlang had hij een relatie met de Nederlandse actrice met Oekraïense roots Victoria Koblenko. Minder in het oog springend is Levtsjenko’s inzet voor kansarme kinderen in Oekraïne.

Lev groeide zelf op in erbarmelijke omstandigheden. Dankzij zijn voetbaltalent kon hij eraan ontsnappen, maar vergeten is hij het niet. Daarom steunt hij de stichting Breath die projecten organiseert om kansarme kinderen onder te brengen in een weeshuis dat de voetballer heeft opgericht. In het programma De wandeling neemt presentator Sander de Kramer een opmerkelijke persoon mee voor een ‘wandelend interview’. Met Jevgeni Levtsjenko stapt hij door Scheveningen om te praten over de projecten van de profvoetballer. En onderweg trappen ze uiteraard ook een balletje. (PM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content