Davino Verhulst: ‘Ons dochtertje had vijf à tien procent kans om te overleven’

© Belga Image

Lokerendoelman Davino Verhulst en zijn partner Nathalie gingen het voorbije jaar door een hel. In oktober 2015 bleek hun dochtertje plots ernstig ziek.

Davino Verhulst spendeerde het voorbije jaar meer tijd in het ziekenhuis dan thuis. Het leven van zijn dochter, die in december twee jaar wordt, hing verscheidene keren aan een zijden draadje. In een openhartig interview met Sport/Voetbalmagazine vertellen de Lokerendoelman en zijn partner Nathalie wat hen allemaal overkwam.

Een fragment:

Nathalie: ‘We kregen in het UZ Leuven te horen dat er een grote hersentumor in haar hoofd zat, twee bollen hoofdzakelijk.’

Davino: ‘Elk bijna zo groot als een tennisbal.’

Nathalie: ‘Eigenlijk zat haar hoofd vol tumoren; er waren er meer dan tien. De profs zeiden: ‘Elena gaat het niet overleven.’ Vijf à tien procent kans had ze maar. Op vrijdag maakten ze een MRI-scan van haar hele lichaam. Toen bleek dat ze uitzaaiingen had op haar ruggenwervel en een bolletje op haar heup. Dat vonden de dokters raar. Ze dachten aan lymfeklierkanker of leukemie. Ze gingen een beenmergpunctie doen. Maar dat kind was net wakker van een MRI-scan, dus konden ze haar niet direct weer in slaap brengen. Ze voerden dan maar een beenmergpunctie uit zonder verdoving. Bij een kind van nog geen tien maanden. In het beenmerg vonden ze niks. In het bloed ook niet. Dus wisten ze nog altijd niet wat er aan de hand was. Dan maar een onderzoek van dat bolletje op haar heup.’

Davino: ‘Dat was op maandag. Ze staken ook een poortkatheter voor de chemobehandeling.’

Nathalie: ‘De uitslag van het onderzoek van dat bolletje zouden we op het eind van de week krijgen. Maar in de nacht van dinsdag 13 oktober op woensdag 14 oktober sliep Elena slecht. ’s Ochtends merkte ik dat ze met haar hoofdje tegen het bed wilde slaan. Ze namen een CT-scan. We waren net terug van die scan toen Elena weer een epilepsie-aanval kreeg. Op de monitor zag je haar hartslag zakken: 50, 40, 30. Ze pakten haar bed en begonnen te lopen. Wij erachteraan. Blijkbaar stond de gang vol ouders. Ik merkte daar niks van. Het enige wat je nog doet, is kijken naar haar en hopen dat je haar niet verliest.’

Lees het volledige interview met Davino en Nathalie, zes pagina’s lang, in Sport/Voetbalmagazine van 21 september 2016.

KOMOK

Davino Verhulst nodigt iedereen uit op een grote benefiet die hij op woensdag 28 september 2016 organiseert ten voordele van KOMOK, wat staat voor Ouders Ondersteunen Kinderen met Kanker.

In de namiddag is er aan het Sportkot in Leuven een beachvolleytoernooi, een Vlaamse kermis en een wedstrijd laptop gooien. Verhulst zal ook gesigneerde truitjes veilen van onder anderen Eden Hazard, Cesc Fàbregas en Thibaut Courtois. Courtois zal zelf ook van de partij zijn in Leuven.

Van 18u tot 22u is er KOMOK-rock op de parking van het stadion van OHL, met optredens van onder anderen Luc Steeno, Belle Perez, Sergio en Linda Mertens en dj Wout.

Veel bekende gezichten komen het KOMOK-evenement ondersteunen, onder wie Kobe Ilsen, Dina Tersago en Imke Courtois. Joyce De Troch zal de presentatie verzorgen.

Meer info op: www.komok.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content