Dakar: Belgische motorrijder Didier Fourny belandt in ziekenhuis met zonneslag

© Belga Image

De Belgische motorrijder Didier Fourny is na afloop van de tweede rit van de Dakar-rally naar het ziekenhuis gevoerd. Meteen zit zijn eerste deelname aan de rally in Zuid-Amerika erop.

De tweede rit, van Villa Carlos Paz naar San Juan in Argentinië, veroorzaakte een eerste slagveld, vooral bij de motorrijders. Omwille van de hitte neutraliseerde de wedstrijdleiding de rit bij de motoren na CP3.

Zonneslag

Ondanks die neutralisatie zijn er tal van opgaves, onder wie van de Belg Didier Fourny. De echtgenote van Fourny bevestigt via Facebook. ‘Ik heb nieuws van Didier maar het is geen goed nieuws. Hij heeft een zonneslag en is serieus uitgedroogd waardoor hij opgenomen is in het ziekenhuis. Het gaat goed. Hij is bij bewustzijn en zijn toestand is stabiel.’

Fourny werd naar een ziekenhuis in San Juan gevoerd, meteen het einde van zijn eerste deelname aan de Dakar. Fourny, afkomstig uit de provincie Luxemburg, was de enige Belgische motorrijder die deelnam aan de rally.

Pech

Bij de trucks kreeg Dave Ingels (MAN) met de meet in zicht pech. ‘Op twee kilometer van de finish ontplofte de linker voorband. Gelukkig gebeurde dat op een recht stuk zodat ik de vrachtwagen relatief makkelijk onder controle kon houden. We zijn moeten stoppen om het voorwiel te vervangen. Ondanks de pech blijven we aan de leiding in onze klasse.’

Nog bij de trucks is Serge Bruynkens zijn leidersplaats kwijt nadat hij om voorlopig nog onduidelijke redenen één minuut straftijd kreeg. De Rus Nikolaev (Kamaz) is leider, Stacey-Der Kinderen-Bruynkens (Iveco) volgen op 40 seconden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content