Crosscup – Ierse Fionnuala Britton is de snelste in Mol, Veerle Dejaeghere op het podium

(Belga) De Ierse Fionnuala Britton heeft op het Provinciaal Domein Zilvermeer in Mol de tweede manche van het seizoen in de Crosscup gewonnen.

In de eerste individuele manche na de Relays in Gent domineerde de regerende Europese kampioene de ganse wedstrijd. De Zwitserse Fabienne Schumpf werd tweede, Veerle Dejaeghere legde beslag op de derde plaats. Met Veerle Van Linden (6e), Imana Truyers (9e) en Nathalie Ameloot (10e) finishten er nog drie Belgen in de top tien aan de oevers van het Zilvermeer. Zenobie Vangansbeke gaf op. De derde manche van het seizoen staat op 24 november in Roeselare op het programma. (Belga)