Champions League voetbal – AC Milaan stuurt Barcelona met 2-0 nederlaag naar huis

(Belga) AC Milaan heeft woensdag een goede zaak gedaan in de achtste finales van de Champions League. De Italianen namen in hun heenwedstrijd met 2-0 de maat van topfavoriet Barcelona. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord.

Beide Milanese doelpunten waren van Ghanese makelij. Kevin-Prince Boateng opende de score in de 57e minuut. Negen minuten voor tijd legde Sulley Muntari de eindstand vast. Galatasaray speelde 1-1 gelijk tegen Schalke 04. Burak Yilmaz bracht de thuisploeg na 12 minuten op voorsprong. Net voor rust bracht Jermaine Jones Schalke langszij. De terugwedstrijden worden dinsdag 12 maart gespeeld. Dinsdag 5 maart staan al Borussia Dortmund-Shakhtar Donetsk (2-2) en Manchester United-Real Madrid (1-1) op het programma. Woensdag 6 maart is er Juventus-Celtic (3-0) en PSG-Valencia (2-1) en woensdag 13 maart Malaga-Porto (0-1) en Bayern München-Arsenal (3-1). . (DCM)