Champions League: Bayern München – Chelsea FC

© IMAGEGLOBE

Zaterdag 19 mei – 2BE – 20.20u

Hoewel er in de Allianz Arena geen langverwacht duel tussen Barcelona en Real Madrid komt, kunnen we allerminst van een kleine finale spreken. Chelsea sloot in 2011 zijn budget af op 280 miljoen euro, Bayern doet daar met 350 miljoen euro nog een schep bovenop.

De finale wordt ook een duel tussen Franck Ribéry (10 miljoen euro bruto/jaar) en Fernando Torres (14.5 miljoen euro bruto/jaar), de twee grootverdieners bij beide teams. Terwijl de Franse flankaanvaller een van de speerpunten is bij Bayern, groeit El Niño bij Chelsea meer en meer uit tot een luxe-invaller.

Aan Bayernzijde is voor ons Belgen ook uitkijken of Daniel Van Buyten tussen de lijnen komt. Onze landgenoot is net op tijd hersteld van een voetbreuk, die hij vier maanden geleden opliep tegen Borussia Mönchengladbach. De Rode Duivel trainde al veertien dagen mee met de groep en speelde vorig week zijn eerste minuten bij de invallers. Toch start Big Dan meer dan waarschijnlijk op de bank. Coach Juup Heynckens, die ook al Badstuber en Alaba achteraan moet missen, kiest allicht voor de Oekraïner Anatoliy Tymoshchuk centraal in de defensie. (DG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content