Burgemeester Helmond veroorzaakt rel met Ajax-varkensfoto

KNVB wil dat minister hem op het matje roept.

In Nederland is ophef ontstaan over een actie van burgemeester Fons Jacobs van Helmond. Die plaatste afgelopen week op zijn Facebookpagina een foto van een veewagen met varkens en daarop het Ajax-logo met de tekst ‘spelersbus 2012’. De foto verscheen op zijn profiel omdat hij de ‘vind ik leuk’-knop had aangeklikt.

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) vindt het gedrag van de burgemeester bijzonder ongepast en heeft een brief gestuurd naar minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies met de vraag Jacobs op het matje te roepen, zo meldt Omroep Brabant. “Als burgemeester heb je een voorbeeldfunctie en daar dien je je naar te gedragen,” aldus een woordvoerder.

Excuses

Jacobs, die naar verluidt zelf PSV-fan is, had afgelopen zaterdag op de website van zijn gemeente reeds zijn excuses aangeboden.

“Ik zag op vakantie een foto van een Facebookvriend voorbijkomen met daarop een veetransportwagen met Ajax-logo. Ik heb in een impuls op ‘like’ gedrukt en geen vergelijking met varkens gemaakt. Het was totaal niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen of te beledigen. Als dat wel het geval is, dan spijt mij dat”, luidt het. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content