Boksmatch van het jaar? Chisora en Haye vechten op 14 juli

© AFP

Begin dit jaar gingen beide kemphanen met elkaar op de vuist na een persconferentie in Duitsland.

De Britse zwaargewichten David Haye en Dereck Chisora nemen op 14 juli de handschoen op tegen elkaar in het voetbalstadion van West Ham in Londen, zes maanden na hun beruchte vechtpartij op een persconferentie in Duitsland. De clash zal plaatsvinden onder toezicht van de Luxemburgse boksfederatie, bevestigde Chisora’s manager Frank Warren op een persconferentie. “Dat is volkomen legaal”.

Geen licentie

De Britse Boxing Board of Control verbiedt het gevecht niet, aangezien Haye noch Chisora een Britse licentie heeft.

Chisora (28) zag zijn licentie voor onbepaalde tijd ingetrokken als gevolg van de incidenten voor en na het gevecht om de wereldtitel tegen de Oekraïner Vitali Klitschko op 18 februari in München. Het was ook op de persconferentie na dat duel, gewonnen door Klitschko, dat Chisora en Haye slaags raakten. De in Zimbabwe geboren Chisora tekende beroep aan tegen zijn schorsing.

Haye (31) heeft geen licentie meer sinds hij in oktober vorig jaar zijn pensioen aankondigde, drie maanden nadat hij zijn wereldtitel verloor aan Vitali’s broer Wladimir Klitschko.

Beroep

Chisora heeft beroep aangetekend tegen zijn schorsing, maar de hoorzitting is uitgesteld tot juli. “Hij moet gestraft worden voor zijn daden, maar hij moet toch ook een inkomen hebben?,” verdedigt Warren het gevecht tegen Haye. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content