Big Air snowboarding in Antwerpen

© BELGA

Zondag 11 november – La Deux – 13.20u

Dit weekend vindt in Antwerpen, op het terrein aan de Waagnatie, een wereldbekermanche snowboarden plaats. Meer bepaald in de discipline Big Air, één van de spectaculairste disciplines waarbij de snowboarders zoveel mogelijk acrobatieën uithalen terwijl ze door de lucht zweven. Die verschillende manches vinden enkel in de boeiendste steden plaats, zoals Barcelona, Berlijn en Tokio.

Om dat te kunnen bewerkstelligen heb je natuurlijk een schans nodig, en niet dat die zomaar voor handen is in een stad als Antwerpen. Dus werd voor de gelegenheid een 39 meter hoge sneeuwschans opgetrokken, de hoogste ooit in België en zelfs de grootste ooit gebouwd voor de wereldbeker van de internationale skifederatie FIS.

Wie onze eigenste snowboardkampioen Seppe Smits -vorig jaar nog eindwinnaar van de wereldbeker Big Air- eens aan het werk wil zien kan zaterdag nog afzakken naar Kaai 28 aan de Waagnatie (inkom gratis!)… ofwel afstemmen op La Deux natuurlijk. De Waalse openbare omroep zendt zondag een samenvatting van het tweedaagse evenement uit. Sporza doet hetzelfde om 17u. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content