Basketbalvedette LeBron James wil rustigere zomermaanden

© AFP

De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James zou niet aantreden op het WK van 2014 in Spanje en zou ook niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio.

De Amerikaanse basketbalvedette LeBron James zal het shirt van de Amerikaanse nationale ploeg waarschijnlijk nooit meer dragen.

De 28-jarige ‘King’ James komt niet in actie op het WK van 2014 in Spanje en geeft twee jaar later zo goed als zeker ook verstek voor de Olympische Spelen in Rio. Dat meldt de website Yahoo.com, die zich baseert op een bron dicht bij de sterspeler van Miami.

James won met het Amerikaanse Dream Team de olympische titel in 2008 in Peking en in 2012 in Londen. In 2004 in Athene was hij goed voor brons en twee jaar later werd hij derde op het WK.

Dit seizoen pakte hij zijn tweede landstitel met Miami en werd hij ook verkozen tot MVP van de reguliere competitie en van de play-offs.

Net zoals enkele vedetten het hem voordeden, zou James nu meer rust willen tijdens de zomer. Afgelopen seizoen speelde hij immers maar liefst 99 wedstrijden in de NBA. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content