Bart Swings tegen Ivan Skobrev op schaatsmijl

© Belga

Bart Swings neemt het in de 1.500 meter op de Olympische Winterspelen in Sotsji in de veertiende rit op de buitenbaan op tegen de Rus Ivan Skobrev.

Bart Swings neemt het in de 1.500 meter op de Olympische Winterspelen in Sotsji in de veertiende rit op de buitenbaan op tegen de Rus Ivan Skobrev. De wedstrijd start om 14u30 (Belgische tijd), in totaal verschijnen er veertig deelnemers aan de start.

De 31-jarige Skobrev is een allrounder die vier jaar geleden op de Spelen in Vancouver zilver en brons pakte, respectievelijk in de vijf en de tien kilometer. Maar ook op de kortere afstanden kan hij uit de voeten. Dat bewijst zijn bronzen medaille die hij vorig jaar behaalde op de wereldkampioenschappen in Sotsji. Op de 1.500 meter staat zijn besttijd op 1:42.32 (13 februari 2011 in Calgary). Swings zette zijn Belgisch record op de schaatsmijl (1:45.23) vorig jaar in Salt Lake City neer.

Ivan Skobrev is een vrij trage starter en moet het – net als Swings overigens – daarna hebben van zijn snelheid en kleine verval. “Zeer tevreden met deze loting”, liet Swings’ coach Bart Veldkamp weten op Twitter. Nochtans hoopte hij vooraf op een snelle starter.

Swings is zaterdag een van de medaillekandidaten op de 1.500 meter. Eerder werd hij op deze Spelen al vierde op de vijf kilometer en 23e in zijn “trainingswedstrijd” op de 1.000 meter. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content