Atletiekkampioene Jessica Ennis-Hill verzet zich tegen terugkeer veroordeelde verkrachter bij Sheffield United

© Reuters

De Britse atletiekkampioene Jessica Ennis-Hill (28) zal haar naam laten verwijderen van de tribunes in het stadion van voetbalclub Sheffield United, als die club de veroordeelde verkrachter Ched Evans (25) weer in dienst neemt.

Ched Evans werd in 2011 veroordeeld voor verkrachting en zat 2,5 jaar in de gevangenis. Sinds 17 oktober is hij weer vrij. De Engelse vereniging van profvoetballers (PFA) heeft aan Sheffield United gevraagd om haar voormalige speler weer te laten meetrainen, omdat de derde-divisieclub Evans’ laatste werkgever was.

Sheffield United is daarop ingegaan en legt op zijn website uit dat het vindt dat rehabilitatie belangrijk is en dat de maatschappij Evans geen bijkomende straf mag opleggen. Of de club hem ook weer een contract zal geven, weet ze nog niet. ‘We zijn niet bereid om daar op deze moment al een beslissing over te nemen.’

Olympisch atletiekkampioene Jessica Ennis-Hill zet Sheffield United nu onder druk om dat niet te doen. Krijgt Evans wel een nieuw contract, dan zal ze eisen dat de club haar naam verwijdert van de tribunes in het Bramall Lane-stadion.

In een mededeling zegt Ennis-Hill dat die beslissing ‘niet zou stroken met haar overtuiging dat rolmodellen het goede voorbeeld moeten geven aan jonge fans.’ (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content