Usain Bolt wint derde goud, voor de derde Spelen op rij

© REUTERS

Usain Bolt heeft met Jamaica goud veroverd in de 4×100 meter aflossing bij de mannen op de Olympische Spelen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Voor de derde keer op rij won Bolt zo drie keer goud op de Spelen.

De Jamaicaanse vedetten Asafa Powell, Yohan Blake, Nickel Ashmeade en Usain Bolt zetten 37.27 op de tabellen in de finale en zo haalden ze het vlot van Japan (37.60), dat verrassend de Verenigde Staten (37.62) voorbleef in de strijd om het zilver. Voor de VS werd het een avond om snel te vergeten, want even later werden ze gediskwalificeerd, waardoor het brons in extremis nog naar de buren uit Canada (37.64) ging.

De bijna dertigjarige Bolt zette zo een nooit eerder geziene triple triple neer, hij veroverde voor de derde Spelen op rij (Peking 2008, Londen 2012 en Rio 2016) drie keer olympisch goud. Afgelopen week deed hij dat al in de 100 meter en de 200 meter. Op beide afstanden is Lightning Bolt ook wereldrecordhouder. Voor de Jamaicaan was het de negende en tevens laatste gouden medaille op de Spelen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content