Argentinië veel te sterk voor Guatemala in oefenpot, Messi overtreft Maradona

(Belga) Argentinië heeft vrijdag een vriendschappelijke voetbalinterland in en tegen Guatemala met duidelijke 0-4 cijfers gewonnen (rust 0-3). Sterspeler Lionel Messi scoorde driemaal en maakte daardoor in de nationale ploeg al meer treffers dan Diego Maradona.

De 25-jarige Messi kwam dankzij zijn drie goals van vrijdag aan 35 doelpunten voor zijn land, eentje meer dan Maradona. ‘Leo’, die afgelopen seizoen in de Primera Division 46 keer scoorde voor kampioen Barcelona, komt zo in de topschuttersstand op gelijke hoogte met Hernan Crespo, maar moet nog een hele weg afleggen om Gabriel Batistuta bij te benen. ‘Batigol’ vond in het shirt van de Argentijnse nationale elf immers 56 keer de weg naar de netten. Messi maakte vrijdag de 0-1 (15.), 0-3 (40. strafschop) en 0-4 (48.) tegen Guatemala, de tweede Argentijnse treffer kwam op naam van Fernandez. Nog bij de Argentijnen speelde Lucas Biglia, voorlopig nog steeds Anderlecht-speler, de eerste helft. (Belga)