S andy Martens (31) is weer Buffalo. Hij verhuisde vorige week voor 3,5 jaar van Club Brugge naar het AA Gent waar hij 4,5 jaar geleden vandaan kwam. Hij schrok er zelf een beetje van, omdat, zo konden we lezen, zowel hij als Trond Sollied voor een voldongen feit werden geplaatst.

“De voorzitter maakte de keuze voor mij”, liet je noteren.

Sandy Martens : “Het is een beetje vervelend om daarover te spreken, omdat ik niet tegen iemand zijn schenen wil stampen. Maar feit is dat ik destijds bij Club Brugge een contract voor vijf jaar tekende en dat ik dat graag had uitgedaan. Daarom zit ik dus wat met gemengde gevoelens.”

Maar waarom laat je je dan zo verhandelen ? !

“Wat moest ik doen ? De trainer zegt dan wel dat hij mij nog nodig had, maar het bestuur kocht wel drie nieuwe jongens. Zoals nu de situaties in Brugge liggen, zou het daar voor mij misschien niet meer leefbaar zijn geweest.”

Is het er nog wel leefbaar voor Trond Sollied ?

“Dat is een vraag voor hem. Ik stel alleen vast dat er in een zeer belangrijke fase van de competitie blijkbaar geen overleg met hem is geweest.”

Vorig seizoen zagen we in Brugge de beste Sandy Martens ooit. Waarom kon je die lijn niet doortrekken ?

“Ik denk dat het allemaal te maken heeft met een verloop van situaties bij Brugge. Er is ook altijd maar weer gezegd : ze kunnen niet scoren. We krijgen ook te gemakkelijk goals tegen, maar daar wordt dan zelden of nooit iets van gezegd. Rune Lange haalde het al eens aan : blijkbaar worden alleen de spitsen aangevallen.”

Waarom verloor Club al zoveel punten in de competitie ?

“Het geluk heeft duidelijk een beetje een andere kant gekozen. Vergeet niet dat ze hier vorig seizoen serieus verwend zijn geweest, hé. Nu loopt het wat stroever en dat brengt situaties mee die in het nadeel spelen. Vorig seizoen was het Anderlecht, nu is het Brugge.”

Hoeveel in de groep willen er van trainer wisselen ?

“Er zal misschien wel een individu tussenlopen, maar mensen die malcontent zijn, heb je overal. Ik vind dat allemaal larie. In de competitie was het tot nu toe wat minder, maar als je Borussia Dortmund klopt, en Ajax, en AC Milan, en je speelt twee keer gelijk tegen Celta de Vigo, waar zit dan het verschil ?”

Je hebt met Victor en Balaban getraind. Zijn ze beter dan jij ?

“Dat weet ik niet. Die jongens zullen wel iets in hun mars hebben, anders zaten ze nu niet bij Club Brugge, maar het is zoals Trond zegt : ze moeten het nog altijd bewijzen. Het is misschien daarom dat hij mij er het liefst nog tot het einde van het seizoen bij had gehad.”

Vrees je niet dat dit het einde van je internationale carrière is ? Of heb je iets van : nu kan ik wat meer gaan boogschieten ?

“Wat een vraag is dát nu ? ! Waar ben ik Rode Duivel geworden ?”

Bij AA Gent destijds.

Voilà. Het is zeker niet zo dat ik op de terugweg ben, zeker niet !”

Zaterdag is het Valentijnsdag. Wat staat er Isabelle te wachten ?

“Zaterdag staat alles in het teken van de match AA Gent – Club Brugge. Valentijn zal voor ’s anderendaags zijn.”

door Christian Vandenabeele

‘Ik zit met gemengde gevoelens. Maar wat moest ik dan doen ?’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content