Na de nederlaag tegen Germinal Beerschot zei assistent-trainer René Verheyen aan VTM dat Brugge misschien eens van systeem moet veranderen. Bijvoorbeeld : met twee spitsen spelen.

Is er onenigheid binnen de technische staf van Club ?

René Verheyen : “Ik wist dat die vragen er zouden komen toen ik het zei. Dit is mijn mening, en ik sta daar volledig achter, maar ze zijn niet nieuw. Ik heb er eerder ook al met Trond Sollied over gesproken. Wij discussiëren daarover, hij heeft zijn mening, zijn persoonlijkheid, maar luistert ook. De ene keer volgt hij je, een andere keer niet. Zie hier geen spoken, er is geen onenigheid tussen Trond en mij, maar als we met drie in de technische staf zitten, vind ik het logisch dat er over de gang van zaken wordt gepraat als het op één manier niet loopt.”

In Spanje tegen Celta de Vigo mogen we een ander Club verwachten ?

“Sowieso, net als in Milan eerder. Het zou absurd zijn om in een Europese uitwedstrijd met drie spitsen aan te treden als het vertrouwen er niet is. Maar ook in de competitie mag dit ter discussie staan. Op GBA kregen we geen enkele bal tussen de palen, was het spel niet goed en namen we onszelf de ruimte af. Zou het dan niet beter zijn om terug te schakelen naar twee spitsen of naar één, om ruimte te maken voor opkomende mensen ?”

Hebben jullie wel buitenspelers met een actie om met drie aanvallers te spelen ?

“Die hebben we in al die jaren nooit gehad maar toch draaide het, omdat er veel beweging was. De spitsen alterneerden goed, liepen veel, nu staan ze statisch, op één lijn. We moeten daar eens goed met de spelers over praten.”

Ligt alleen daar het probleem, in de aanval ? Met één lange bal reet Germinal Beerschot de hele verdediging open.

“Neen, uiteraard niet, we mogen niet alleen hen met de vinger wijzen. Er wordt minder goed gevoetbald, Nastja Ceh en Andrés Mendoza hadden interlands gespeeld, en een paar sterkhouders van vorig seizoen blijven nu wat onder hun waarde.”

Zo diep hebben we nog niet gezeten, zegt Gert Verheyen.

“Ik kan me ook weinig zulke momenten herinneren. Het ergste is dat het gebeurt tegen Germinal Beerschot, Heusden, Lokeren : allemaal ploegen uit de onderste helft van de rangschikking. Het is een kwestie van vertrouwen : een paar keer uitschuiven en je ziet de onzekerheid zo groeien.”

Volgevreten vedetten met alleen nog belangstelling voor de grote matchen ?

“Neen. Iedereen in de groep weet dat Champions League het toetje is dat je slechts kan halen via de competitie. We moeten straks gewoon die tweede plaats pakken.”

Er valt steeds meer ergernis te horen over de trainer. Zijn afwezigheden, het gebrek aan regels, het saaie maar steeds terugkerende shadowgame…

“Ik vind het klein dat men daar nu mee naar de pers stapt. Waarom was er geen protest toen het goed ging ? Als spelers zich aan bepaalde zaken ergerden, konden ze ons dat makkelijk komen zeggen : de deur staat altijd open. Dit is te gemakkelijk. Ik geloof ook nooit dat we direct de pannen van het dak zouden voetballen, als er hier een andere trainer zou komen. Zo eenvoudig ligt het niet.”

door Peter T’Kint

‘Ik geloof nooit dat we direct de pannen van het dak voetballen als hier een andere trainer zou komen.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content