De winterstop van Heusden-Zolder verliep niet geheel naar wens : zoals Justice Wamfor bij het begin van het seizoen, ziet trainer Peter Balette deze keer SoleySeyfo van Genk komen en meteen weer weggaan.

Toch een beetje tevreden ?

Peter Balette : “Alle perikelen buiten beschouwing gelaten wel, ja. Ik hoopte in eerste instantie op Seyfo, maar dat die in laatste instantie naar Al Hilal vertrok, deed wel wat pijn omdat je dat verlies nu niet kan opvangen. Maar of we met Oulare(die pas maandagochtend zou beslissen over het gedane voorstel, nvdr), Leenders en FranckAtsu van Al Hilal erbij als vervangers voor Matoukou, Morhaye en Bersnjak versterkt of verzwakt zijn, zal moeten blijken.”

Wat deed je besluiten om Oulare een kans te geven ?

“Als club neem je door te werken met een prestatiegericht contract natuurlijk geen risico. En er zijn op stage heel veel vooroordelen weggenomen over de zieke en geblesseerde Oulare. Daar is namelijk geen sprake van. Wel is er een kraakbeenblessure die tijdelijk kan opspelen, maar dat risico hebben we goed doorgenomen. Hij heeft mij en Domenico Olivieri, die hem heel goed kent, laten zien dat hij zich absoluut wil bewijzen en misschien te vroeg is afgeschreven. Hij heeft alle trainingen meegedaan en twee halve wedstrijden gespeeld. Als hij komt, kan hij voor ons met de factor conditie erbij, de vervanger worden van Morhaye.”

Hoe anders zal Heusden-Zolder daardoor voor de dag komen ?

“Eigenlijk is dat ook voor mij een beetje de vraag. Want omdat BjornJanssen als enige geblesseerd is geraakt op het oefenkamp en Stijn Haeldermans out is met een sleutelbeenbreuk, krijg je een ander verdedigend middenveld. Dus we zullen moeten experimenteren. We hebben twee oefenwedstrijden in een 4-4-2 geprobeerd en het is niet omdat we die verloren, dat we het niet opnieuw kunnen proberen.”

“Dat zou kunnen. Temeer omdat we overgeschakeld zijn naar een 4-5-1 – of een 4-3-3, zo je wil – met een verdedigende driehoek in het midden om meer balans in de ploeg te krijgen. In plaats van een aanvallende driehoek met Haeldermans en Dimitri deCondé. Al hebben we tegen Club Brugge bijna de hele tijd met tien man gespeeld en twee middenvelders in de centrale as achter elkaar. Dat bleek dan ook nog goed voor winst : dan zie je dat het resultaat altijd bepalend blijft. Ik ben hoe dan ook altijd voor flexibiliteit geweest.”

Heusden-Zolder is onderaan knap weggeraakt en hoewel er in de pers over een ontslag werd gespeculeerd, is van de club uit over je aanblijven nooit enige twijfel geweest. Toch zei je na de wedstrijd op Lokeren : ‘Als de resulaten tegenvallen, komt de trainer onder druk. De sollicitaties lopen binnen.’ Ben je niet te bescheiden geweest ?

“Ik heb, moet ik toegeven, inderdaad intern nooit signalen gekregen. Het voordeel was dat het voetbal dat we brachten, de supporters niet uit onvrede op de stoelen deed kruipen. Er waren genoeg verzachtende omstandigheden om zelfs een nederlaag goed te praten. Maar het grootste voordeel blijft dat ze mij al vier jaar kennen, en daar ben ik natuurlijk blij mee.”

‘Er zijn veel vooroordelen weggenomen over de zieke en geblesseerde Oulare.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content