KV MECHELEN MIST DE FINALE VAN PLAY-OFF 2 OMDAT ZIJN DOELPUNTENVERHOUDING IN DE NACOMPETITIE, 8-7, LAGER LIGT DAN DIE VAN OHL, 9-8. HET ZORGT VOOR ZURE OPRISPINGEN BIJ HARM VAN VELDHOVEN, DE TRAINER VAN MALINOIS.

BEN JE BLIJ DAT HET SEIZOEN VOOR JULLIE GEDAAN IS?

Harm van Veldhoven: “IK HAD NOG GRAAG DE FINALE VAN PLAY-OFF 2 GESPEELD. DEZE COMPETITIEFORMULE BLIJFT VOOR MIJ HOPELOOS, IK HEB ER VROEGER OOK AL OPMERKINGEN OVER GEMAAKT. JE KENT DE REGELS VAN TEVOREN, MAAR ALS JE OP HET EIND DE RARE KRONKELS VAN PLAY-OFF 2 IN JE GEZICHT KRIJGT, WORDT DE BITTERHEID ALLEEN GROTER. IN PLAY-OFF 1 BEGIN JE TOCH NOG MET DE HELFT VAN JE PUNTEN UIT DE REGULIERE COMPETITIE, MAAR IN PLAY-OFF 2 START JE OP NUL EN BIJ EEN GELIJKSTAND OP HET EIND, GEEFT NIET JE POSITIE IN DE REGULIERE COMPETITIE DE DOORSLAG, TERWIJL VOOR MIJ EEN KAMPIOENSCHAP DRAAIT OM EEN HEEL SEIZOEN. SOMMIGEN VINDEN DAT WE PLAY-OFF 1 NU INTERESSANT GEMAAKT HEBBEN. WEL, ALS JE HALVERWEGE PLAY-OFF 1 DE PUNTEN NOG EENS HALVEERT, WORDT HET NÓG SPANNENDER. MAAR DAAR GAAT HET NIET OM, HET GAAT OM RECHTVAARDIGHEID.”

HEBBEN JULLIE HET OOK NIET ZELF LATEN LIGGEN; DOOR JULLIE TWEEDE HELFT IN BEVEREN, DOOR JULLIE 1-5-NEDERLAAG TEGEN OHL, DOOR JULLIE GEMISTE KANSEN IN CHARLEROI?

“OMDAT DE MEESTE PLOEGEN IN PLAY-OFF 2 IN EERSTE INSTANTIE DE NUL WILLEN HOUDEN, ZIJN ER NIET VEEL TEAMS DIE ECHT VOETBAL SPELEN. IN DIE CONTEXT HADDEN WIJ HET MOEILIJK OM ONZE FAVORIETENROL OP TE NEMEN. ZO MERKTE JE DAT WE IN BEVEREN EEN HEEL DEGELIJKE EERSTE HELFT SPEELDEN, MAAR TOEN WE NA DE RUST EEN GOAL SLIKTEN, DACHTEN SOMMIGEN: HET ZAL TOCH NIET WAAR ZIJN.”

ZO ZAT ER AAN DE PLAY-OFF 2 VAN KV OPNIEUW EEN DONKERE RAND, DIE HET POSITIEVE GEVOEL VAN EEN BEHOORLIJKE REGULIERE COMPETITIE WEER WAT WEGDUWDE.

“DAT VIND IK NIET, ZEKER OMDAT WE ONZE LAATSTE MATCHEN WONNEN. 10 OP 18 IS OOK NIET ZO VERKEERD. JAMMER VOND IK DAT ER GEZEGD WERD DAT WE DE MOTIVATIE NIET HADDEN IN PLAY-OFF 2.”

NA DIE MATCH IN BEVEREN ZEI JE ZELF DAT JE JE SPELERS ZOU VRAGEN OF ZE WEL WILDEN WINNEN.

“HET GING TOEN VEELEER OM HET GEBRUIKEN VAN DE SITUATIE. WAT SOMS OVERKWAM ALS EEN GEBREK AAN PANACHE, WAS VEELEER FAALANGST. EN JE KAN BEST WELEENS WAT MINDER VERTROUWEN HEBBEN, MAAR DAN MOET JE NIET HELEMAAL WEGZAKKEN. DIE MOMENTEN HADDEN WE WEL.

“WE MOETEN NU AFSCHEID NEMEN VAN EEN VIJFTAL SPELERS EN ER MOETEN EEN STUK OF DRIE JONGENS BIJ. POSITIES PLAK IK DAAR NIET OP, WE ZOEKEN GEWOON CREATIVITEIT IN HET AANVALLENDE COMPARTIMENT. WE MOETEN MEER MENSEN HEBBEN DIE VOOR DOELGERICHTHEID EN EFFICIËNTIE ZORGEN, DAN VOETBAL JE AL EEN STUK MAKKELIJKER. VOOR DE ACTIE WAREN WE NU DIKWIJLS AFHANKELIJK VAN ALESSANDRO CORDARO, VOOR HET SCOREND VERMOGEN VAN NICKLAS PEDERSEN EN VOOR DE INFILTRATIE VAN DAVID DESTORME.”

JE PROBEERDE IN PLAY-OFF 2 EEN NIEUW SPELSYSTEEM, MET EEN CENTRAAL VIERKANT OP HET MIDDENVELD EN CORDARO EN PEDERSEN ERVOOR.

“IK VOND DAT WE VOORDIEN OP DE FLANKEN WEINIG KONDEN BRENGEN, WE RAAKTEN DAAR NIET OVER DE TEGENSTANDER HEEN EN HET WAS TE STEREOTIEP. OMDAT IK OOK OVER VEEL CENTRALE MENSEN BESCHIKTE, KOOS IK VOOR EEN BLOK OP HET MIDDENVELD, MET SETH DE WITTE EN STEVEN DE PETTER EN VOOR HEN MATS RITS EN DAVID DESTORME, WAARBIJ WE DE FLANKEN IETS MINDER BEZETTEN MAAR WEL VOOR EEN BEPAALDE PRESSING ZORGDEN. ALS WE BIJVOORBEELD DE LINKSBACK VAN DE TEGENSTANDER ONDER DRUK ZETTEN, DUWDE DESTORME OP ONZE RECHTERFLANK WAT DOOR EN KWAM RITS NAAR BINNEN. INTUSSEN STONDEN WE DIEP IN DE SPITS IN EEN-TEGEN-EENSITUATIES ZONDER DAT WE ZELF KWETSBAAR WERDEN, WANT WE HIELDEN CENTRAAL HET MIDDENVELD IN HANDEN. DE TEGENSTANDER MOEST DAN KIEZEN: LINKS OF RECHTS DOORDUWEN OM ONS TE ONTWRICHTEN. ZO KWAM ER IN HUN HOEKEN VEEL RUIMTE WAAR CORDARO KON INDUIKEN, WAARDOOR DIE TOCH WEER OP DE FLANKEN BELANDDE. OP DIE MANIER CREËER JE VEEL BEWEGING EN OPENINGEN, WAT DESTORME DAN WEER KON UITBUITEN. OF WE HIERMEE DOORGAAN, ZAL AFHANGEN VAN WELKE JONGENS WE NU BINNENHALEN.”

JIJ GAAT JE LAATSTE CONTRACTJAAR IN BIJ KV. WAT ZIJN DE PERSPECTIEVEN?

“ALS IETS KAN GROEIEN, VIND IK EEN BEPAALDE RUST. IK WIL MET KV GRAAG WEER EEN BEETJE OMHOOG, ZONDER NU AL TE WETEN HOE DIE STAP ER PRECIES KAN UITZIEN. NA DE ZOMER ZAL BLIJKEN TOT WAT WE IN STAAT ZIJN EN DAN ZULLEN WE DAAR TIJDENS DE VOLGENDE WINTERSTOP INTERN EENS OVER PRATEN.”

DOOR KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content