STATISTIEK

GEBRUIKTE SPELERS : Deman (2), De Roeck (9), De Wilde (7), Delorge (14), Fassotte (11), Georgiev (1), Imschoot (16), Kacic (11), Mardulier (3), Milenkovic (13), Mitu (16), Nikolovski (17), Raeymaeckers (6), Sels (8), Smet (4), Solari (10), Thompson (14), Timmermans (15), Tohoua (15), Van Der Straeten (15), Wils (16).

DOELPUNTENMAKERS : De Roeck (1), De Wilde (4), Delorge (3), Imschoot (3), Mitu (6), Raeymaeckers (1), Solari (2), Thompson (6), Tohoua (2), Wils (2).

ASSISTS : Delorge (1), Imschoot (1), Mitu (13), Solari (4), Thompson (1), Tohoua (1), Wils (1).

GELE KAARTEN : 30

RODE KAARTEN : 2

STRAFSCHOPPEN : 3 voor (3), 4 tegen (3).

HOEKSCHOPPEN : 71 voor, 82 tegen.

OVERTREDINGEN : 279 begaan, 325 tegen.

TOP: Marius Mitu

Meer aanwezig zijn in de statistieken, moest hij van Lierses vorige trainer. Sinds Paul Put hem als terughangende spits gebruikt, scoort MariusMitu en laat hij anderen scoren. Niemand in eerste gaf meer assists. Bij Lierse draait alles om hem, de orkestmeester. Moet nog meer brengen in de topwedstrijden.

FLOP: Esteban Solari

Voorlopig manifesteert hij zich vooral via zijn naam (‘broer van’), nog niet door feiten. Enige diepe spits in de kern, maar slechts één keer gescoord. Esteban Solari heeft het voordeel van zijn leeftijd, maar toonde zich nog geen volwaardige eersteklasser.

TRAINER : Paul Put Georkestreerd

“Vooraf beoogde ik bij de winterpauze twintig punten. Daar zitten we dus ruim boven. Belangrijk is niet alleen dat aantal, maar ook de manier waarop gevoetbald wordt. Ook dat zit goed, maar ik zie nog een groeimarge, individueel én collectief. We moeten wél minder tegendoelpunten pakken.

“Echte tegenvallers zijn er niet, ik zie alleen spelers die bevestigen of me in aangename zin verrassen. Tot die laatste categorie behoort bijvoorbeeld Archie Thompson, die hier vooraf afgeschreven was, maar ook Igor Nikolov- ski, die vorig jaar alleen maar in de lappenmand lag. Ook Kristof Imschoot herpakte zich na een aarzelende start heel goed. Adolph Tohoua ontplooit zich, Nicolas Timmermans brengt wat ik verwachtte, Stef Wils bevestigt zonder op te vallen en ook Laurent Fassotte bekoort me.

“Alleen de drie nieuwkomers toonden zich nog geen meerwaarde, maar ik schrijf ze niet af. Zij hebben, net als een aantal anderen, moeite met de snelheid van uitvoering die ik bij onze manier van spelen vind passen. Ninoslav Milenkovic zakte een beetje weg, maar heeft voldoende inzet en persoonlijkheid om zich straks te herpakken. Alledrie de nieuwkomers werken op training hard aan hun achterstand.

“Voorin heeft Lierse alleen Esteban Solari als wat ik een diepe spits noem, maar ook hij moet nog beter gaan voetballen om zich een meerwaarde te tonen. Thomp- son en Bjorn De Wilde zijn geen echte targetspitsen, maar zij toonden zich meer. Alleen moet je met één van hen anders voetballen dan ik met een échte diepe spits doe. Het klopt wel dat ons spel helemaal is afgestemd op Marius Mitu. Hij is onze orkestmeester.” (GF)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content