MAANDAG 12/12

Staat Thibaut Courtois binnenkort in de hitlijsten? Het zou zomaar kunnen. Niet als zanger, maar als … song. Het nummer ‘Thibaut Courtois’ wordt uitgebracht door de Brusselse zangeres Shay. ‘Maar de song gaat niet over hem’, verzekert ze. ‘Ik heb hem nog nooit ontmoet.’ Vanwaar dan de titel? Wel, Shay zingt dat ze het hart van haar liefje wil verdedigen zoals een keeper zijn doel: ‘Ik sta in de verdediging, ik houd de ballen tegen voor jou. (…) Ik bewaak je hart zoals een speler van Chelsea, dat is mijn Courtoiskantje.’

In het Frans rijmt het beter.

DINSDAG 13/12

Nog meer muzikaal voetbalnieuws: Lukas Podolski werkt als drijvende kracht mee aan een song van de Duitse rappers Cat Ballou en Mo-Torres. Aan het einde van het nummer ‘Liebe deine Stadt‘ is Podol-ski zelf ook even te horen. ‘Liebe deine Stadt‘ is een ode aan Keulen, speciaal bedoeld voor mensen die ver weg van hun geliefde Keulen wonen en de stad missen. In een kantoortje op de redactie van dit blad wordt het nummer grijsgedraaid.

WOENSDAG 14/12

Sport/Voetbalmagazine heeft ongetwijfeld de meest opmerkzame lezers van het land. Zo meldt ene Maarten van Goethem dat in het nummer van vandaag een foutje geslopen is: in het grote transferrapport wordt Waasland-Beverenspeler Ronnie Schwartz een Zweed genoemd. Dat klopt niet, zegt Maarten, het is een Deen. Onze Man die het stuk schreef, is duidelijk een brug te ver gegaan.

DONDERDAG 15/12

Westerlo mag komende zaterdag op veel bezoekers rekenen, want Lokeren heeft de verplaatsing voor zijn fans gratis gemaakt. Goed idee, denken ze bij Westel, dan doen wij dat voor de verplaatsing van volgende dinsdag naar Moeskroen ook. Is er een trend op komst?

VRIJDAG 16/12

Vanaf vandaag tot 27 december loopt de jaarlijkse shirtverkoop in het kader van de Damiaanactie. Ploegen uit 1A en 1B spelen met speciale shirts die geveild worden ten voordele van lepra- en tbc-patiënten. Bieden maar!

ZATERDAG 17/12

Het bezoekersvak in het Westelse Kuipje zit goed vol. Missie geslaagd.

Volgens een krantenartikel heeft Anderlecht dit seizoen 14 procent minder toeschouwers dan vier jaar geleden. En dan zijn Lokeren en Westerlo al op bezoek geweest.

ZONDAG 18/12

Smullen voor vliegtuigspotters vanavond in Zaventem: op het tarmac staat het vliegtuig van Manchester City. Hebben de Citizens soms een scout gestuurd naar Anderlecht-Eupen? Of is de voorzitter komen kerstshoppen in Brussel? Als hij dat anoniem wilde doen, dan is het alvast niet gelukt.

DOOR PETER MANGELSCHOTS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content