MA 02/03

Tijdens Tubeke-ZulteWaregem (0-6) stond een Chinees in de tribune achter het doel. De brave man werd aan de tand gevoeld. “Hij werd gewoon gecontroleerd, maar niet gearresteerd”, zegt Tubekemanager Louis Derwa in La Dernière Heure. “Er is niets aan de hand. Of je nu Waal, Vlaming of Chinees bent, iedereen mag een match van Tubeke bijwonen.” Tja, maar je moet je wel laten welgevallen dat je wegens je uiterlijk ‘gewoon gecontroleerd, maar niet gearresteerd’ kan worden. De vraag is: wie wíl er eigenlijk nog een match van Tubeke bijwonen?

DI 03/03

Bondstrainer wordt barkeeper. Theo Custers, keeperstrainer van de Rode Duivels, heeft op de markt van Harelbeke (achter gesloten deuren, want uitsluitend voor vips) een taverne-restaurant geopend. Ook René Vandereycken is van de partij. Custers schijnt bijzonder professioneel te zijn achter de bar en de bondscoach is altijd te vinden voor méér professionalisme rond zijn internationals. Het is dan ook een Rode Duivel die het feestje, onder Custers’ goedkeurende oog, sluit in de kleine uurtjes.

WO 04/03

Harry Been van de Nederlandse voetbalbond KNVB en Michel Sablon van de Belgische KBVB hebben champagne gedronken. In Eindhoven openden ze hun WK-kantoor. 14 hoog in de Kennedytoren was het optimisme troef. De 14e verdieping? Gaat Cruijff zich er weer mee bemoeien, ja?

DO 05/03

Trainer Jean-Pierre Vande Velde stapt op bij KV Oostende en keert terug naar OH Leuven. Binnen de kortste keren is zijn opvolger bekend. Gilbert Bodart hebben ze al gehad bij de kustploeg en Paul Put heeft werk in Afrika. Dus is het nu Thierry Pister geworden.

VR 06/03

Vande Veldes fobie voor snelwegen deed Oostende de das om. “Hij was dagelijks vijf uur onderweg met trein, taxi, bus en fiets”, zegt KVO-voorzitter Yves Lejaeghere, die niettemin niet te spreken is over de hold-up van OH Leuven: “Hij werd onder druk gezet door Louis Tobback en manager Eddy Vandezande, die voetbalmaffiapraktijken blijkbaar niet schuwen.” Wedden dat er storm op komst is in de nakende algemene vergadering van OHL?

ZA 07/03

Tubeke heeft de op één na slechtste defensie in Europa. Tegen Gent krijgt het zijn 61e en 62e doelpunt binnen in 25 wedstrijden. Alleen het Oostenrijkse Altach doet ‘beter’. Altach kreeg 67 doelpunten binnen in 23 wedstrijden. Zoals gezegd: iedereen is welkom op Tubeke. Vooral de spitsen van de tegenstander.

ZO 08/03

Yves Cloots zit weer als assistent-trainer in de dug-out van KV Mechelen. Twee weken geleden ruilde hij de bank nog voor de job van executive manager. Hij zal beide nu combineren. Reden: om de licentie te behalen, moet Mechelen een trainer met UEFA A-diploma op de bank hebben. Dat is Cloots. Een papieren terugkeer dus. In een tijd van steeds verdere specialisatie in de technische omkadering van een voetbalselectie kiest Mechelen dus voor de omgekeerde weg. S

RDG/FV/JH/CV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content