STATISTIEK

GEBRUIKTE SPELERS : Beslija (11), Claessens (16), Daerden (16), De Camargo (15), de Condé (12), Defour (2), Engelaar (14), Franssen (2), Haroun (10), Kpaka (16), Matoukou (16), Mo- koena (12), Moons (16), Priske (17), Sigurdsson (15), Soley (9), Vaesen (1), Vandenbergh (15), Van Goethem (3), Wamfor (12).

DOELPUNTENMAKERS : Beslija (1), Claessens (2), Daerden (3), De Camargo (1), de Condé (1), Engelaar (6), Haroun (2), Kpaka (2), Priske (1), Vandenbergh (4).

ASSISTS : Beslija (1), Daerden (3), De Camargo (1), de Condé (2), Engelaar (3), Kpaka (1), Priske (1), Vandenbergh (1).

GELE KAARTEN : 25

RODE KAARTEN : 3

STRAFSCHOPPEN : 1 voor (0), 0 tegen (0).

HOEKSCHOPPEN : 93 voor, 66 tegen.

OVERTREDINGEN : 271 begaan, 272 tegen.

TOP: Gert Claessens

Presteerde constant en op een degelijk niveau. Hij maakte de omschakeling van zwalpende middenvelder naar sobere en klaarkijkende verdediger, die bovendien ook af en toe zijn goaltje maakte. Een perfect verlengstuk van de trainer op het veld. Alleen jammer van de scheldtirade richting scheidsrechter na Anderlecht-Genk.

FLOP: Paul Kpaka

Akram Roumani en Logan Bailly verloren hun aansluiting met de eerste ploeg en ook al schuift René Vandereycken zelf het falen niet in de schoenen van zijn spitsen, toch is het vooral in de aanval dat Genk tekortschoot. Noch Igor DeCamargo, noch Kevin Vandenbergh, noch Paul Kpaka konden zich opdringen.

TRAINER : René Vandereycken Geen afwerker

“Ik ben heel tevreden uitgaande van de mogelijkheden die voorhanden zijn, want je mag geen onmogelijke dingen vragen van een individu of een groep. Een aantal spelers is weggegaan, waardoor we met een gedeeltelijk nieuwe ploeg zijn moeten beginnen. Wat spel en afgewerkte kansen betreft zijn we, vind ik, goed geslaagd. Spijtig genoeg volgden de resultaten niet altijd. Hoewel we nu meer en meer kansen afdwingen, is de afwerking een hele periode een probleem geweest, maar dan heb ik het over hét afwerken, dé persoon die de kansen kreeg. Daar hebben we procentueel te weinig uit gehaald. Defensief hadden we een goeie organisatie die we erg goed behielden ook bij wisselend karakter van wedstrijden, voor of achter komen, uit of thuis spelen. Soms speelden we met drie achteraan, soms met twee. Dat scheelt soms maar een paar meter, al heeft niet iedereen dat altijd gezien. Des te beter ( grijnst).

“Als je goed bezig bent, is het nooit prettig te moeten wijzigen, maar qua schorsingen en blessures is het alles samen nogal meegevallen. Dat het om tactische redenen zou zijn, past waarschijnlijk in veel mensen hun kraam om dat profiel nog wat te benadrukken. Ik heb veel bijgeleerd over hoe de zogenaamde analisten tewerk gaan. Als we daarop zouden voortgaan hoe de tegenstander gaat spelen, dan zouden we niet ver geraken, denk ik ( grijnst). Ik vond het niveau algemeen gesproken heel beschamend. Hoe ik het zelf gedaan heb, daar ben ik niet zo mee bezig. Ik kijk hoe we het als club gedaan hebben. Als je met vijftig, zestig mensen samenwerkt, zal iedereen wel eens goeie en minder goeie dagen hebben. Laten we het daar maar op houden ( grijnst).” (RDG)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content