© Belgaimage

Lior Refaelov

Een angstig Antwerp had zich onnodig aangepast aan een offensief onmondig Anderlecht, maar onder impuls van een flamboyante Lior Refaelov denderde de Great Old na rust over een jeugdige thuisploeg. Hij kreeg kansen, werd een paar keer gestuit door HendrikVan Crombrugge, zette zijn ploegmaats op weg naar open doelkansen en scoorde uiteindelijk dan maar zelf. Al zijn vijfde van het seizoen, er lijkt geen sleet te komen op de 33-jarige spelverdeler. Ook leeftijdsgenoten Faris Haroun en Dieumerci Mbokani doen gretig mee. Het ouderwetse trainingsregime van László Bölöni lijkt de oudjes deugd te doen, Antwerp is fysiek ijzersterk. Als straks Kevin Mirallas en Steven Defour, die echt niet klaar was om te starten, ook wedstrijdritme opdoen en hun niveau opvijzelen is Antwerp klaar om hoger, gedurfder en dwingender te spelen. Iets wat ex-Bruggeling Refaelov nog beter zal liggen en waar hij zit op te wachten.

Vadis Odjidja

Ook ex-Club Brugge. Nog wel geen veteraan, maar toch al dertig en uitblinker bij een swingend KAA Gent. De ruit op het middenveld kreeg de wind van voor toen het wat minder liep, maar Jess Thorup houdt voet bij stuk en veel tegenstanders vinden geen antwoord op de automatismen van Vadis Odjidja, Jonathan David en Sven Kums. Die laatste straalt opnieuw veel voetbalplezier uit. Het moet hem wel zeer hard hebben ’tegengestoken’ op Anderlecht. Vadis gebruikte slim de ruimte en forceerde de openingen waarop de spitsen gretig reageerden. De Gentenaar oogt topfit, blessurevrij en is de motor van een steeds beter voetballend Gent. Als aanvoerder is hij nu ook echt het verlengstuk van Thorup. Thuis walsen ze over iedereen en met de sterke kern kunnen ze straks op drie fronten meestrijden. Er wordt al gedroomd van een nieuwe titel, maar daarvoor moeten Vadis en David zeker fit blijven.

Maxime Lestienne

De derde ex-Bruggeling. Standard verloor enkel op Anderlecht, niet toevallig toen hij geschorst was. Toonde met twee doelpunten nogmaals zijn waarde voor de Rouches. Daar waar vroeger regelmaat niet zijn sterkste punt was, lijkt Michel Preud’homme hem nu helemaal op de rails te krijgen. Hij haalt weer zijn beste niveau, is blessurevrij en heeft privé rust gevonden. De twijfels of hij ooit nog zijn talent zou kunnen demonstreren, zijn weg. Paul-José Mpoku en Samuel Bastien groeien ook weer naar hun beste niveau en als Anthony Limbombe ooit de vorm van bij Club Brugge terugvindt, wordt Standard een gevaarlijke klant.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content