Zweeds politicus: ‘Ik ben de zoon van Mitterrrand’

Hravn Forsne, op een beeld dat door zijn partij ter beschikking wordt gesteld © /

In de aanloop naar de parlementsverkiezingen in september heeft een Zweeds politicus zich geout als zoon van de gewezen Franse president François Mitterrand.

De mededeling werd wellicht met meer belangstelling gelezen in Frankrijk dan in Zweden.

Hravn Forsne is een 25-jarige politicus die vanop een strijdplaats naar een zetel dingt. Tijdens een interview met het gratis weekblad van zijn thuisstad Kungsbacka zei hij, volgens een verslag in de Franse krant Le Monde: “Ik wil dat men me tijdens mijn eerste politieke campagne beoordeelt op wie ik ben, en niet op wie mijn vader was. Maar goed, het is inderdaad zo: François Mitterrand was mijn vader”.

Forsne is de zoon van de Zweedse journaliste Christina Forsne die, dat werd eerder bekend, een langdurige relatie had met de president en in 1996 een boek over hem publiceerde. Zijzelf had in het midden gelaten wie de vader was van haar zoon.

Die zoon werd geboren in Parijs en bracht er de eerste zeven jaar van zijn leven door.

Politiek gesproken is de appel ver van de boom gevallen. Hravn Forsne komt op voor de rechts-liberale Moderaterna (de gematigden), die onder meer tot doel hebben zoveel mogelijk overheidsdiensten te privatiseren, onder meer grote delen van de gezondheidszorg.

Onder de socialist Mitterrand bewandelde Frankrijk in eerste instantie de tegenovergestelde weg, en werden privé-instellingen genationaliseerd. (RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content