Zoektocht naar tweede zusje voortgezet

© belga

Nadat het lichaam van de vermiste Amélia Decloux (6) in de Maas in Luik werd teruggevonden, gaat de zoektocht naar haar twaalfjarige zusje Alison verder. Beiden kwamen op 16 januari in de Maas terecht tijdens het spelen.

Een wandelaar deed woensdagmorgen de macabere ontdekking en alarmeerde de hulpdiensten. Rond 10.30 uur haalden duikers het lichaam uit het water.

Dat het effectief ging om Amélia, het jongste van de twee zusjes, bevestigde Alain Remue van de Cel Vermiste Personen enkele uren later. “Daarover kregen we vrij snel zekerheid aan de hand van de kleren die ze droeg”, aldus Remue.

Het gemeentebestuur van Engis heeft ondertussen aangekondigd dat er psychologische hulp ter beschikking wordt gesteld in de scholen van de meisjes.

Op 16 januari belandde Amélia Decloux in de Maas tijdens een spelletje op de oever. Haar zusje Alison (12) sprong haar achterna. De twee kwamen in de stroming terecht en werden meegesleurd door het water.

De zoekacties naar de zusjes Decloux werden een tijdje opgeschort na het overlijden van duiker Olivier Rouxhet (38) van de Civiele Bescherming van Crisnée tijdens een van de duikzoektochten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content