Wouter Beke: ‘CD&V moet en zal taxshift verdedigen’

Wouter Beke (R) en Kris Peeters © Belga Image

CD&V-voorzitter Wouter Beke trekt een streep onder de discussie over de taxshift. Hij noemt het een eerbaar akkoord waarin veel elementen van het 3D-plan van de christendemocraten zitten en zegt dat er niet meer op wordt teruggekomen.

‘Het akkoord over de taxshift is de belangrijkste hervorming sinds het Globaal Plan van wijlen Jean-Luc Dehaene begin jaren negentig. Het is de moeite waard om er voor 100 procent achter te staan’, zegt Wouter Beke in een interview met De Standaard.

Volgens Beke komen grote delen van de taxshift overeen met het 3D-plan van de CD&V: lastenverlaging, competitiviteit én koopkracht versterken en de sociale zekerheid bewaken. ‘Ik daag u uit om de taxshift naast de partijprogramma’s te leggen. Kijk eens hoeveel er van de anderen inzit en dan hoeveel er van ons 3D-plan inzit.’

Beke maakt met het interview duidelijk dat de taxshift voor CD&V een eerbaar akkoord is, waar niet meer op wordt teruggekomen. Het is meteen ook een duidelijk statement naar zijn partijgenoot en vicepremier Kris Peeters, die in de vakantie bleef strijden voor een meer rechtvaardige taxshift.

CD&V wordt beschouwd als de verliezer van de onderhandelingen over de taxshift omdat het zo goed als geen vermogens(winst)belasting binnen haalde. Vorige week haalde de partij wel een slagje thuis door de btw-verhoging op elektriciteit binnen de indexkorf te houden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content