Woning doorzocht in onderzoek naar dood ex-Bendespeurder

Op 9 november 1985 vindt een overval plaats in de Delhaize in Aalst, het is het laatste en bloedigste wapenfeit van de Bende van Nijvel. © Belga

De speurders van de Bende van Nijvel onderzoeken of er een verband bestaat tussen de dood van Roger Romelart (78), een oud-Bendespeurder, en de recente aanhouding van twee van zijn collega’s.

Dat schrijven de kranten van Mediahuis vrijdag. In de woning van Romelart vond donderdag een huiszoeking plaats en zijn twee kinderen werden verhoord. Zijn lichaam wordt voor autopsie naar Charleroi overgebracht.

­Romelart was lid van de cel-Delta, die in de jaren 80 het onderzoek voerde naar de Bende van Nijvel, en een collega van Philippe V., die ervan verdacht wordt cruciale informatie voor het Bendeonderzoek verborgen te houden. Kort nadat V. werd opgepakt, schreef Romelart op 1 februari een afscheidsbrief. Vorige zondag stapte hij thuis in ­Erpe-Mere uit het leven.

Vooral de ­timing doet vragen rijzen. Volgens dochter Caroline kan het geen toeval zijn. ‘Papa liep zenuwachtig rond. Sinds de piste van een gemanipuleerd onderzoek weer was opengegooid, leek het wel alsof hij de draad van wat hij destijds te weten was gekomen, weer wou opnemen’, zegt ze in Het Nieuwsblad.

Romelart voerde in 1985 onderzoek naar Robert De ­Staercke, een broer van Philippe De Staercke. Zo kwam hij heel wat te weten over bendeverdachte Apostolos Papadopoulos. Philippe De Staercke was ook de figuur in het Bendeonderzoek met wie Philippe V. zich bezighield.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan ­terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content