Witte Huis ontkent buitenaards leven op Aarde

In een opmerkelijke mededeling heeft het Amerikaanse Witte Huis ontkend dat het bewijzen achterhoudt voor het bestaan van buitenaards leven.

“Er is geen bewijs voor het bestaan van buitenaardse wezens. Ook is er geen bewijs dat buitenaardse wezens contact hebben gezocht met het menselijke ras. En er is geen reden om aan te nemen dat de Amerikaanse overheid, of iemand anders, bewijs voor buitenaards leven achter gehouden heeft”, aldus Phil Larson, die in het Witte Huis over het heelalbeleid gaat.

Larson sluit echter buitenaardse wezens in een ver sterrenstelsel niet uit. “Veel wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat er een grote kans bestaat dat er ergens tussen de biljoenen en biljoenen sterren een planeet is zoals de onze waar leven is.”

Het Witte Huis was verplicht om met een verklaring te komen nadat twee publieke petities daarom gevraagd hadden. Volgens het nieuwe beleid van het Witte Huis ‘We the People’ moet bij elke publieke petitie met meer dan 5.000 handtekeningen binnen 30 dagen officieel antwoord gegeven worden. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content