Weyts investeert 55 miljoen euro in Vlaamse snelwegen

Ben Weyts (N-VA) © BELGA

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) trekt zowat 55 miljoen euro uit voor 28 grote werven op de Vlaamse snelwegen in 2015. De minister legt daarbij de focus op woon-werkverkeer.

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) trekt zowat 55 miljoen euro uit voor 28 grote werven op de Vlaamse snelwegen dit jaar. Er wordt vooral ingezet op werken voor de belangrijke verkeersassen. In totaal wordt 167 kilometer snelweg aangepakt. Meestal gaat het om structureel onderhoud.

Meer werven

Dit jaar zullen er meer werven zijn, maar over het algemeen kleiner dan de voorbije jaren. Vorig jaar werd nog zowat 70 à 80 miljoen euro geïnvesteerd in werken op de snelwegen. Weyts gaat in eerste instantie focussen op woon-werkverkeer. “Omdat elke euro die we daarin investeren, het grootste effect heeft voor mens en economie.”

De minister waarschuwt alvast dat er dit jaar streng toegezien zal worden opdat automobilisten hun snelheid aanpassen aan de werken. Op twintig locaties wordt een mobiele flitspaal ingezet. In de volgende jaren zal de focus verlegd worden van snel- naar gewestwegen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content