Video | Wetenschap

Wat Zegt de Wetenschap: Hoe kan een gemeentebestuur armoede aanpakken?

In België leeft 16 procent van de mensen met een inkomen onder de armoedegrens. Iedereen lijkt het een schande te vinden en politici van alle partijen willen armoede verminderen. Maar het toenemende aantal kinderen dat opgroeit in kansarmoede legt het ontbreken van een doeltreffend beleid pijnlijk bloot. Wat moet en kan er, los van ideologie, gebeuren? Wat zegt de wetenschap hierover? Armoede-expert Wim Van Lancker helpt de gemeentebesturen op weg.

Wim Van Lancker is hoogleraar sociaal werk en sociaal beleid aan de KU Leuven. Hoewel iedereen hem tegenwoordig kent als armoede-expert is hij van opleiding informaticus. Naar eigen zeggen zag hij later pas het licht. Hij specialiseerde zich in sociologie omdat wie de welvaartsstaat en het beleid begrijpt, ook de samenleving zelf beter begrijpt.

Voor de grote lokale verkiezingsdebatten van Knack en Radio 1 ging de Universiteit van Vlaanderen op zoek naar wat de wetenschap zegt over de verschillende onderwerpen die de campagne beheerst hebben, en die op de debatten aan bod zullen komen. Schrijf je hier gratis in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content