Aan de universiteit Gent, waar Marleen Temmerman lang hoofd gynaecologie is geweest, gebeuren momenteel proeven om uit huidcellen sperma- en zaadcellen te maken, zodat voor de voortplanting uiteindelijk geen man en vrouw meer nodig zijn. Zo zal een homokoppel in de toekomst kinderen kunnen krijgen met de zaadcellen van de ene man en een eicel uit de huid van de andere man.

Temmerman vindt dat een moeilijke ethische kwestie, en vraagt zich af of we wel zover moeten gaan om dat mogelijk te maken. 'Bij elke stap die we vandaag vooruit zetten in de medische wetenschap, volgen ook meteen een boel ethische vragen', zegt Temmerman in het VRT-programma 'Over 5 jaar', waarin bekende Vlamingen geconfronteerd worden met uitspraken van vijf jaar geleden. 'Het is niet omdat het technisch kan, dat het ook moet worden toegepast.'

Temmerman vindt het feit dat men organen kan maken uit huidcellen wel verdedigbaar in het kader van orgaantransplantatie.

Voor Marleen Temmerman is de wereld er duidelijk op vooruitgegaan tussen 2010 en 2015. Zij was in 2010 senator voor de SP.A, en hoofd gynaecologie aan de universiteit Gent. In 2012 werd ze aangeduid als hoofd van het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie. (TE)

Aan de universiteit Gent, waar Marleen Temmerman lang hoofd gynaecologie is geweest, gebeuren momenteel proeven om uit huidcellen sperma- en zaadcellen te maken, zodat voor de voortplanting uiteindelijk geen man en vrouw meer nodig zijn. Zo zal een homokoppel in de toekomst kinderen kunnen krijgen met de zaadcellen van de ene man en een eicel uit de huid van de andere man. Temmerman vindt dat een moeilijke ethische kwestie, en vraagt zich af of we wel zover moeten gaan om dat mogelijk te maken. 'Bij elke stap die we vandaag vooruit zetten in de medische wetenschap, volgen ook meteen een boel ethische vragen', zegt Temmerman in het VRT-programma 'Over 5 jaar', waarin bekende Vlamingen geconfronteerd worden met uitspraken van vijf jaar geleden. 'Het is niet omdat het technisch kan, dat het ook moet worden toegepast.'Temmerman vindt het feit dat men organen kan maken uit huidcellen wel verdedigbaar in het kader van orgaantransplantatie. Voor Marleen Temmerman is de wereld er duidelijk op vooruitgegaan tussen 2010 en 2015. Zij was in 2010 senator voor de SP.A, en hoofd gynaecologie aan de universiteit Gent. In 2012 werd ze aangeduid als hoofd van het Departement voor Reproductieve Gezondheid en Onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie. (TE)