“Smogalarm is lachwekkende maatregel” (Touring)

© Belga

Volgens Touring is 80 procent van het fijn stof afkomstig van andere bronnen dan het verkeer.

Mobiliteitsorganisatie Touring herhaalt dat het opleggen van snelheidsbeperkingen op het moment zelf een lachwekkende gemakkelijkheidsoplossing is en bovendien verwaarloosbaar.

80 procent van het fijn stof is afkomstig van andere bronnen dan het verkeer, aldus Touring. “Maar nooit wordt de industrie gevraagd of verplicht om haar energieverbruik en activiteiten aan te passen. Nooit worden de gezinnen verplicht om de thermostaat een graadje lager te zetten of om het gebruik van de open haard een paar dagen te beperken”, luidt het.

Wat het verkeer betreft, vraagt Touring zich af of een snelheidsverlaging tijdens de spits op de snelwegen enig verschil maakt. “Iedereen weet intussen dat men tijdens de spits op onze snelwegen veelal zelfs geen 90 km/u kan rijden. Op dat ogenblik hoeft er dus geen extra snelheidslimiet ingevoerd”, aldus Touring. De mobiliteitsorganisatie voegt toe dat de snelheidsverlaging tot 50 km/u in Brussel “helemaal belachelijk” is: “het verbruik bij 50 km/u ligt hoger dan bij 70 km/u”.

Touring pleit voor langetermijnmaatregelen, zoals een degelijke lichtsynchronisatie voor een vlotte verkeersdoorstroming.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content