De zichtbaarlichtcamera van de sonde werd na zes dagen in een baan rond Jupiter aangezet en leverde op 10 juli (Amerikaanse tijd) het eerste kiekje op, dat genomen werd vanop 4,3 miljoen kilometer afstand.

Op het beeld is de grootste planeet van ons zonnestelsel te zien met drie van haar grootste manen: Io, Europa and Ganymedes. "Dit beeld van JunoCam toont aan dat de sonde haar eerste tocht door de extreme straling van Jupiter zonder schade overleefd heeft en dat ze klaar is om Jupiter aan te pakken", zegt NASA-wetenschapper Scott Bolton.

In augustus 2011 werd Juno gelanceerd vanop Cape Canaveral in Florida. De sonde kwam na een reis van vijf jaar en bijna 3 miljard kilometer aan bij haar doel. Het doel van de missie is onder andere om meer te weten te komen over de magnetische velden, de samenstelling van de atmosfeer en de kern van de gasplaneet.

De wetenschappers hopen op basis van de bevindingen ook meer te leren over het ontstaan van ons zonnestelsel. Uiteindelijk zal de sonde, die volledig met zonne-energie wordt aangedreven, zichzelf vernietigen.

Op foto's in hoge resolutie is het nog zeker wachten tot eind augustus. (Belga/TE)

De zichtbaarlichtcamera van de sonde werd na zes dagen in een baan rond Jupiter aangezet en leverde op 10 juli (Amerikaanse tijd) het eerste kiekje op, dat genomen werd vanop 4,3 miljoen kilometer afstand. Op het beeld is de grootste planeet van ons zonnestelsel te zien met drie van haar grootste manen: Io, Europa and Ganymedes. "Dit beeld van JunoCam toont aan dat de sonde haar eerste tocht door de extreme straling van Jupiter zonder schade overleefd heeft en dat ze klaar is om Jupiter aan te pakken", zegt NASA-wetenschapper Scott Bolton. In augustus 2011 werd Juno gelanceerd vanop Cape Canaveral in Florida. De sonde kwam na een reis van vijf jaar en bijna 3 miljard kilometer aan bij haar doel. Het doel van de missie is onder andere om meer te weten te komen over de magnetische velden, de samenstelling van de atmosfeer en de kern van de gasplaneet. De wetenschappers hopen op basis van de bevindingen ook meer te leren over het ontstaan van ons zonnestelsel. Uiteindelijk zal de sonde, die volledig met zonne-energie wordt aangedreven, zichzelf vernietigen.Op foto's in hoge resolutie is het nog zeker wachten tot eind augustus. (Belga/TE)