Eerste 3D-printer succesvol op weg naar ruimte

Lancering naar Internationaal Ruimtestation ISS © Reuters

Een private cargo is met succes naar het Internationaal Ruimtestation ISS gestuurd. De Dragon-capsule bevat onder meer wetenschappelijke instrumenten en een 3D-printer.

Vanop Cape Canaveral in Florida is met succes een private cargo naar het Internationaal Ruimtestation ISS gelanceerd, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA meegedeeld.

Met een dag uitstel vanwege te slecht weer vertrok om 07.52 uur Belgische tijd een Falcon-9 draagraket van raketbouwer SpaceX. Die zette een onbemande Dragon-capsule met zowat 2,5 ton vracht op een traject naar het ISS. Het is de vierde bevoorradingsmissie van de, eveneens door SpaceX gebouwde, Dragon naar de spacemeccano onder een contract met de NASA van 1,6 miljard dollar.

De lading bestaat onder meer uit wetenschappelijke instrumenten en de eerste 3D-printer in de ruimte. De bemanning van het ISS moet dinsdag om 13.04 uur Belgische tijd met de robotarm van het complex de Dragon “vangen” en aan de spacemeccano vasthechten. Met bijna 1,6 ton vracht zal de cargo zich midden oktober weer losmaken, om te landen in de Stille Oceaan. In het ISS werken zes mensen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content