'Dit is een ongelofelijk voertuig en het gaat naar de maan vliegen', zei Bezos donderdagavond bij de voorstelling in Washington, zo bericht technologiesite The Verge.

Bezos' bedrijf Blue Origin werkte drie jaar aan het design van maanlander Blue Moon. Het kan tot vier maanauto's transporteren, net als toestellen voor wetenschappelijk onderzoek en zelfs mensen. 'Vandaag heeft onze oprichter onze visie gedeeld, om de ruimte in te gaan, ten gunste van de aarde. We moeten terugkeren naar de maan, deze keer om er te blijven', tweette Blue Origin.

Er is de wil om de Nasa tot 2024 met de Blue Moon te ondersteunen. 'Blue Origin bouwt de infrastructuur om een nieuwe generatie dromers te ontketenen. Ik heb deze mensen vandaag gevonden, de toekomst is in goede handen', tweette Bezos zelf.

Ongeveer een jaar geleden zei Bezos dat Blue Origin 'het belangrijkste is wat ik doe'. Hij denkt dat het nodig is om het zonnestelsel te exploiteren, onder meer om toekomstige energiecrissen te vermijden.

Bezos is de oprichter en baas van onlinewinkel Amazon en de krant Washington Post. Naast Bezos engageert ook Tesla-baas Elon Musk zich in de ruimtevaart, via SpaceX. De twee Amerikaanse rakettenbouwers halen dure contracten binnen van de regering in Washington en kunnen zo de prijzen op de privémarkt drukken.

'Dit is een ongelofelijk voertuig en het gaat naar de maan vliegen', zei Bezos donderdagavond bij de voorstelling in Washington, zo bericht technologiesite The Verge. Bezos' bedrijf Blue Origin werkte drie jaar aan het design van maanlander Blue Moon. Het kan tot vier maanauto's transporteren, net als toestellen voor wetenschappelijk onderzoek en zelfs mensen. 'Vandaag heeft onze oprichter onze visie gedeeld, om de ruimte in te gaan, ten gunste van de aarde. We moeten terugkeren naar de maan, deze keer om er te blijven', tweette Blue Origin. Er is de wil om de Nasa tot 2024 met de Blue Moon te ondersteunen. 'Blue Origin bouwt de infrastructuur om een nieuwe generatie dromers te ontketenen. Ik heb deze mensen vandaag gevonden, de toekomst is in goede handen', tweette Bezos zelf. Ongeveer een jaar geleden zei Bezos dat Blue Origin 'het belangrijkste is wat ik doe'. Hij denkt dat het nodig is om het zonnestelsel te exploiteren, onder meer om toekomstige energiecrissen te vermijden. Bezos is de oprichter en baas van onlinewinkel Amazon en de krant Washington Post. Naast Bezos engageert ook Tesla-baas Elon Musk zich in de ruimtevaart, via SpaceX. De twee Amerikaanse rakettenbouwers halen dure contracten binnen van de regering in Washington en kunnen zo de prijzen op de privémarkt drukken.