Aardvarkentje geboren in Antwerpse Zoo

© Zoo van Antwerpen

Het nocturama van de Antwerpse Zoo heeft er een nieuwe trekpleister bij; een piepklein aardvarkentje.

Vermoedelijk is het een mannetje dat 17 januari in de nestbox ter wereld kwam. Nu is het alle hens aan dek om het jong groot te brengen.

Het jonge diertje wordt aangelegd bij de moeder en bijgevoederd indien nodig. De verzorgers doen hun uiterste best omdat dezelfde moeder vorig jaar ook een jong kreeg dat ondanks alle goede zorgen slechts zes dagen leefde.

Er wordt voorlopig 24 uur op 24 toezicht gehouden zodat Curly haar jong niet per ongeluk kan verpletteren of verwonden. Aardvarkens blijken nonchalant om te gaan met hun jongen zodat ze vaak sterven aan kneuzingen.

Nachtelijk leven
Vanaf het eerste verblijf van aardvarkens in de Zoo in 1957 zijn er slechts negen geboortes geteld. Er leven 32 aardvarkens in Europese dierentuinen.

Je kan aardvarkens in de natuur moeilijk bewonderen omdat ze een verborgen, nachtelijk leven leiden. Aardvarkens zelf zijn niet bedreigd, maar hun bestaan is belangrijk voor andere Afrikaanse dieren zoals hyena’s en wrattenzwijnen. Deze dieren gebruiken de holen, door aardvarkens gegraven, als schuilplek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content