Zweedse vrouw hield dochters meer dan decennium gevangen

Het appartement in Bromölla, in het zuiden van Zweden, waar een 59-jarige vrouw haar dochters vermoedelijk meer dan een decennium gevangenhield. © AFP

In Zweden wordt een vrouw ervan beschuldigd haar drie – ondertussen volwassen – dochters meer dan een decennium te hebben opgesloten. De veronderstelde vader zegt als sinds de jaren ’90 naar hen op zoek te zijn.

Een Zweedse moeder wordt ervan beschuldigd haar drie – ondertussen volwassen – dochters te hebben opgesloten in haar woning. Dat gedurende meer dan een decennium, bericht de International Business Times.

‘Altijd stil’

De 59-jarige vrouw werd gearresteerd bij een raid in een eenkamerappartement in het Zweedse Bromölla op zo’n 100 kilometer ten noordoosten van Malmö. Daarbij werden de drie dochters – 32, 24 en 23 jaar oud – vrijgelaten. De politie stelde dat de meisjes ‘gedurende heel wat jaren’ gevangengehouden waren, schrijft Agence France-Presse.

Een van de drie vrouwen zou erin geslaagd zijn uit het gebouw te ontsnappen en de buren in te lichten, aldus de International Business Times. Ze zei daarbij dat zij en haar zussen door hun moeder gedurende meer dan tien jaar opgesloten werd.

Buurtbewoners gaven aan dat de rolluiken van de woning altijd naar beneden getrokken waren en dat het er altijd stil was. Dat schrijft The Guardian. Ook zou een van de meisjes die naar buiten geleid werd, amper zelf kunnen stappen hebben. De Zweedse krant Expressen bericht nog dat de vrouwen op opblaasbare matrassen sliepen in het appartement van 65 vierkante meter, zonder televisie.

Vader 17 jaar op zoek

Het gezin trok volgens de International Business Times pas twee jaar geleden in de woning, maar de gevangenschap van de drie zussen zou lang daarvoor begonnen zijn. Zo meldden lokale media luidens The Guardian dat de moeder geregeld verhuisde om haar dochters van de buitenwereld af te schermen en weg te houden van hun vader.

Een man die beweert de vader van de kinderen te zijn, zei in Expressen dat hij al sinds de breuk met zijn partner in de late jaren ’90 – of zo’n zeventien jaar lang – naar zijn dochters op zoek was. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content