Behalve dat de projectielen werden afgevuurd vanuit Wonsan, waar Noord-Korea eerder al raketten testte, bevat de verklaring geen verdere details. Volgens de Amerikanen gaat het om 'standaard' korteafstandsraketten.

Voor Washington is het belangrijk om te weten over welke projectielen het gaat want de Amerikaanse president Donald Trump verklaarde eerder dat testen met korteafstandsraketten de onderhandelingen met Pyongyang niet zouden beïnvloeden.

De Japanse minister van Defensie Takeshi Iwaya noemt de lancering 'extreem betreurenswaardig'. 'Als het om ballistische raketten gaat, is het een schending van de resoluties van de VN', klonk het nog. 'We blijven informatie verzamelen en analyseren en samenwerken met de Verenigde Staten en Zuid-Korea.'

De lancering komt er minder dan een maand na de ontmoeting van de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider aan de Koreaanse grens. Beide leiders kwamen toen overeen om de nucleaire onderhandelingen weer herop te starten.

Behalve dat de projectielen werden afgevuurd vanuit Wonsan, waar Noord-Korea eerder al raketten testte, bevat de verklaring geen verdere details. Volgens de Amerikanen gaat het om 'standaard' korteafstandsraketten. Voor Washington is het belangrijk om te weten over welke projectielen het gaat want de Amerikaanse president Donald Trump verklaarde eerder dat testen met korteafstandsraketten de onderhandelingen met Pyongyang niet zouden beïnvloeden. De Japanse minister van Defensie Takeshi Iwaya noemt de lancering 'extreem betreurenswaardig'. 'Als het om ballistische raketten gaat, is het een schending van de resoluties van de VN', klonk het nog. 'We blijven informatie verzamelen en analyseren en samenwerken met de Verenigde Staten en Zuid-Korea.'De lancering komt er minder dan een maand na de ontmoeting van de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider aan de Koreaanse grens. Beide leiders kwamen toen overeen om de nucleaire onderhandelingen weer herop te starten.