Zo ziet het dagelijkse leven in Pyongyang eruit (video)

Twee Amerikaanse videoproducers kregen de toestemming om in de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang te filmen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Behalve de vele PR-bezoekjes van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aan bedrijven, blijft Noord-Korea voor de buitenwereld een groot mysterie. Er is immers weinig geweten over het dagelijkse leven van de Noord-Koreanen omdat de inwoners geen toegang tot het internet hebben en buitenlandse bezoekers aan heel wat beperkingen onderworpen zijn.

Filmmakers JT Singh and Rob Whitworth van de in Peking gebaseerde touroperator Koryo Tours, die gespecialiseerd is in rondreizen in Noord-Korea, maakten aan de hand van heel wat beeldmateriaal een time-lapse video van Pyongyang en haar inwoners.

De twee werden weliswaar overal waar ze heen gingen geëscorteerd en mochten geen beelden nemen van bouwwerven, onontwikkelde locaties en militair personeel, aldus de website Gizmodo.com.

Hun video toont niettemin een opvallend menselijke kant van de enigmatische hoofdstad, die bovendien moderner lijkt dan we doorgaans zouden denken. Het zou haast om een propagandavideo van de Noord-Koreaanse regering kunnen gaan. Maar allicht zou die er lichtelijk anders hebben uitgezien als de filmmakers ook écht alles te zien hadden gekregen. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content