Zestien gewonden bij schietincident in metro van New York, vijf mensen in kritieke toestand

Bij een schietpartij in de New Yorkse metro zijn dinsdag in totaal zestien mensen gewond geraakt. Dat heeft een woordvoerster van de New Yorkse brandweer dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie ter plaatse.

Na de schietpartij zijn al minstens 23 gewonden geteld. ‘Tien mensen werden gewond door schoten en 13 anderen raakten gewond toen ze uit het station vluchtten, of ze liepen een rookvergiftiging op’, zo meldde politiecommissaris Keechant Sewell. Niemand is in levensgevaar. Tot dusver had de politie over 16 gewonden gesproken.

Politiecommissaris Keechant Sewell zei op die persconferentie dat de dader in een rijdend metrostel op de N-lijn een rookbom had geopend bij het binnenrijden van het metrostation ’36th Street’ in Brooklyn.

Terwijl het voertuig zich met rook vulde, opende de verdachte, die een gasmasker had opgezet, het vuur. Er werden ook reizigers op het perron geraakt. De schietpartij wordt voorlopig niet onderzocht als een daad van terrorisme, zo beklemtoont de politie ook.

Over de motieven van de dader bestaat nog geen duidelijkheid. De verdachte is nog altijd voortvluchtig. De politie van New York is op zoek naar ‘een persoon van belang’ in het onderzoek naar de schietpartij in de metro. Het gaat om de 62-jarige Frank James, die de bestelwagen heeft gehuurd die in verband wordt gebracht met de schietpartij, zo deelde James Essig, het hoofd van de recherchedienst, dinsdagavond mee op een persconferentie.

De politie heeft de sleutel van de gehuurde bestelwagen gevonden in de metro. De bestelwagen zelf werd aangetroffen in Brooklyn. Het voertuig was een dag eerder door James gehuurd in Philadelphia. Het is nog niet duidelijk of de 62-jarige als verdachte wordt aanzien. Voorlopig wordt hij als ‘een persoon van belang’ in het onderzoek aangeduid, aldus Essig.

Partner Content