De wrakstukken werden maandag opgemerkt vanuit de lucht in de dicht beboste Bintang-bergen waar het vliegtuig met aan boord 54 mensen van de radar verdween. Rond de brokstukken van het vliegtuig was nog steeds rook te zien.

Volgens lokale inwoners stortte het vliegtuig te pletter in onherbergzaam gebied in de bergen. De crash gebeurde op 25 kilometer van bestemming Oksibil. Het ministerie is momenteel de informatie aan het verifiëren en stuurt mensen ter plaatse. Het slechte weer en het ruige terrein bemoeilijken echter de tocht naar de plek, dat op een hoogte van 2.600 meter ligt. Elitetroepen van de luchtmacht en het leger zullen een landingsplaats voor helikopters bouwen nabij de crashsite voor de evacuatie.

Zwarte lijst

Het vliegtuig van het type ATR 42 verdween zondagnamiddag in slechte weersomstandigheden boven de provincie Paoea van de radar tijdens een korte regionale vlucht tussen Sentani en Oksibil.

Het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Trigana Air had 49 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord op de 42 minuten durende reis. Ook bevonden zich vijf kinderen onder de passagiers. Alle passagiers hadden de Indonesische nationaliteit.

Trigana Air staat in Europa al sinds 2007 op de zwarte lijst voor luchtvaartmaatschappijen. Volgens de Aviation Safety Network kreeg de Indonesische maatschappij sinds haar oprichting in 1991 al met 14 ernstige luchtvaartincidenten te maken. (TE)

De wrakstukken werden maandag opgemerkt vanuit de lucht in de dicht beboste Bintang-bergen waar het vliegtuig met aan boord 54 mensen van de radar verdween. Rond de brokstukken van het vliegtuig was nog steeds rook te zien. Volgens lokale inwoners stortte het vliegtuig te pletter in onherbergzaam gebied in de bergen. De crash gebeurde op 25 kilometer van bestemming Oksibil. Het ministerie is momenteel de informatie aan het verifiëren en stuurt mensen ter plaatse. Het slechte weer en het ruige terrein bemoeilijken echter de tocht naar de plek, dat op een hoogte van 2.600 meter ligt. Elitetroepen van de luchtmacht en het leger zullen een landingsplaats voor helikopters bouwen nabij de crashsite voor de evacuatie.Het vliegtuig van het type ATR 42 verdween zondagnamiddag in slechte weersomstandigheden boven de provincie Paoea van de radar tijdens een korte regionale vlucht tussen Sentani en Oksibil.Het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij Trigana Air had 49 passagiers en vijf bemanningsleden aan boord op de 42 minuten durende reis. Ook bevonden zich vijf kinderen onder de passagiers. Alle passagiers hadden de Indonesische nationaliteit. Trigana Air staat in Europa al sinds 2007 op de zwarte lijst voor luchtvaartmaatschappijen. Volgens de Aviation Safety Network kreeg de Indonesische maatschappij sinds haar oprichting in 1991 al met 14 ernstige luchtvaartincidenten te maken. (TE)