Het vliegtuig van het type ATR 42 van maatschappij Trigana Air verdween iets voor 15 uur plaatselijke tijd (8 uur Belgische tijd) van de radar. Het vliegtuig was net opgestegen van de luchthaven van Sentani in de provincieghoofdstad Jayapura, aldus de reddingsdiensten op Twitter. Dorpelingen in de provincie Papoea zouden gezien hebben hoe het toestel is neergestort. Ondertussen hebben zij het toestel ook gevonden.

Volgens Metro TV was het vliegtuig op weg naar de luchthaven van Oksibil, een vlucht die een 55-tal minuten duurt. Na ongeveer een half uur verloor de luchtverkeersleiding het contact met het vliegtuig, met aan boord 44 volwassenen, vijf kinderen en vijf bemanningsleden.

Daarop werd een zoekactie opgestart, en na enkele uren kon het toestel worden gelokaliseerd. Het is nog niet duidelijk of er overlevenden zijn. Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk. Vermoedelijk is het toestel als gevolg van het slechte weer tegen een berg is gevlogen.

De weersomstandigheden in het bergachtig gebied maken dat het erg moeilijk werken is voor de hulpdiensten.

Omdat er weinig wegen zijn in de jungle van Indonesië, maken de inwoners veelvuldig gebruik van vliegtuigen om zich binnen het land te verplaatsen. De ATR 42 wordt steeds gebruikt voor dergelijk regionaal vliegverkeer.

Het toestel is ongeveer 23 meter lang en heeft een maximaal bereik van ongeveer 1.500 kilometer. Het wordt gebouwd door ATR (Avions de Transport régional), een joint venture van Airbus Group en Alenia Aermacchi, dat naar eigen zeggen de wereldleider is in de bouw van regionale vliegtuigen.

De vliegtuigmaatschappij van het neergestorte vliegtuig staat al een aantal jaar op de zwarte lijst van Europa. Sinds de oprichting in 1991 zijn er al verschillende ernstige incidenten geweest, meldt de VRT.

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Geen Belgen aan boord

Volgens Buitenlandse Zaken waren er geen Belgen aan boord van het vermiste vliegtuig. Dat meldt VTM Nieuws.

(Belga/JH)

Het vliegtuig van het type ATR 42 van maatschappij Trigana Air verdween iets voor 15 uur plaatselijke tijd (8 uur Belgische tijd) van de radar. Het vliegtuig was net opgestegen van de luchthaven van Sentani in de provincieghoofdstad Jayapura, aldus de reddingsdiensten op Twitter. Dorpelingen in de provincie Papoea zouden gezien hebben hoe het toestel is neergestort. Ondertussen hebben zij het toestel ook gevonden.Volgens Metro TV was het vliegtuig op weg naar de luchthaven van Oksibil, een vlucht die een 55-tal minuten duurt. Na ongeveer een half uur verloor de luchtverkeersleiding het contact met het vliegtuig, met aan boord 44 volwassenen, vijf kinderen en vijf bemanningsleden. Daarop werd een zoekactie opgestart, en na enkele uren kon het toestel worden gelokaliseerd. Het is nog niet duidelijk of er overlevenden zijn. Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk. Vermoedelijk is het toestel als gevolg van het slechte weer tegen een berg is gevlogen.De weersomstandigheden in het bergachtig gebied maken dat het erg moeilijk werken is voor de hulpdiensten.Omdat er weinig wegen zijn in de jungle van Indonesië, maken de inwoners veelvuldig gebruik van vliegtuigen om zich binnen het land te verplaatsen. De ATR 42 wordt steeds gebruikt voor dergelijk regionaal vliegverkeer. Het toestel is ongeveer 23 meter lang en heeft een maximaal bereik van ongeveer 1.500 kilometer. Het wordt gebouwd door ATR (Avions de Transport régional), een joint venture van Airbus Group en Alenia Aermacchi, dat naar eigen zeggen de wereldleider is in de bouw van regionale vliegtuigen.De vliegtuigmaatschappij van het neergestorte vliegtuig staat al een aantal jaar op de zwarte lijst van Europa. Sinds de oprichting in 1991 zijn er al verschillende ernstige incidenten geweest, meldt de VRT.Volgens Buitenlandse Zaken waren er geen Belgen aan boord van het vermiste vliegtuig. Dat meldt VTM Nieuws.(Belga/JH)