Weet Mauro vandaag of hij in Nederland mag blijven?

De jonge Angolees Mauro Manuel wacht opnieuw een spannende dag die duidelijkheid kan brengen over zijn toekomst.

Opnieuw zullen veel politici aan het Binnenhof over zijn situatie praten en moet hij aan de zijlijn afwachten of de conclusie uiteindelijk is dat hij wel of niet in Nederland mag blijven.

De CDA-fractie buigt zich over de mogelijkheden voor Mauro, een geadopteerde Angolees. Het grootste deel van de 21-koppige fractie steunt het besluit van partijgenoot en minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) dat Mauro geen recht heeft op een verblijfsvergunning en hoogstens een studievisum kan aanvragen. Maar de CDA-Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier, die zich in deze zaak als dissidenten opstellen, vinden dat Mauro hoe dan ook in Nederland moet blijven.

Studievisum

Een compromis kan zijn dat Mauro tijdens de aanvraagprocedure voor het studievisum in Nederland kan blijven. Om dat mogelijk te maken moet Leers toestemming verlenen, moeten de liberale regeringspartner VVD van premier Mark Rutte en gedoogpartner PVV van Geert Wilders de minister enige speelruimte geven en moet Mauro deze route zien zitten. Dat studievisum zou hem een jaar uitstel geven.

Er wordt vandaag bij het Tweede Kamergebouw actie gevoerd voor Mauro. Hij zal daarbij zelf aanwezig zijn.

Nederland in spanning

De zaak van Mauro beroert al enkele dagen het Nederlandse politieke leven. Vooral binnen de christendemocratische partij CDA zorgt de zaak voor spanningen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content