De Amerikaanse ambassade in het Afrikaanse land Oeganda waarschuwt voor een nieuwe aanslag van de terreurgroep al-Shabaab.

De VS vreest dat al-Shabaab een aanval voorbereidt naar het evenbeeld van de aanslag op het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Daarbij vielen 67 doden.

Vergeldingsactie

In 2010 pleegde Al-Shabaab al een bomaanslag in de Oegandese hoofdstad Kampala. Daarbij kwamen 70 mensen om het leven. Al-Shabaab noemde de aanslagen een wraakactie voor de Oegandese steun aan de instabiele regering in Mogadishu. Een nieuwe vergeldingsactie lijkt niet uitgesloten. (AVE)

De Amerikaanse ambassade in het Afrikaanse land Oeganda waarschuwt voor een nieuwe aanslag van de terreurgroep al-Shabaab. De VS vreest dat al-Shabaab een aanval voorbereidt naar het evenbeeld van de aanslag op het winkelcentrum Westgate in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Daarbij vielen 67 doden.In 2010 pleegde Al-Shabaab al een bomaanslag in de Oegandese hoofdstad Kampala. Daarbij kwamen 70 mensen om het leven. Al-Shabaab noemde de aanslagen een wraakactie voor de Oegandese steun aan de instabiele regering in Mogadishu. Een nieuwe vergeldingsactie lijkt niet uitgesloten. (AVE)