Gemaskerde en gewapende mannen vielen rond de middag (lokale tijd) het Westgatecentrum aan, een van de meest luxueuze winkelcentra van Nairobi. Volgens de politie drongen achttien gewapende mannen het gebouw binnen en openden ze het vuur. Ze zouden volgens ooggetuigen ook mensen gegijzeld hebben, maar dat is niet officieel bevestigd.

Terreuraanslag

De politie sprak eerst van een overval, maar gaat nu uit van een terroristische aanslag. Hoewel de aanval nog niet opgeëist is, heeft de Somalische radicaal-islamitische groepering Al-Shabab gedreigd met acties in Nairobi, als wraak voor de soldaten die Kenia naar buurland Somalië heeft gestuurd.

Getuigen zeggen volgens de Britse omroep BBC ook dat de daders alle moslims hadden bevolen het gebouw te verlaten omdat ze niet-moslims zouden aanvallen.

Onder controle

Volgens het Keniaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is de situatie intussen onder controle en zijn de meeste shoppers kunnen vluchten. Politieagenten hebben het gebouw omsingeld en proberen mensen die nog in het gebouw zitten te evacueren. (Belga/KVDA)

Gemaskerde en gewapende mannen vielen rond de middag (lokale tijd) het Westgatecentrum aan, een van de meest luxueuze winkelcentra van Nairobi. Volgens de politie drongen achttien gewapende mannen het gebouw binnen en openden ze het vuur. Ze zouden volgens ooggetuigen ook mensen gegijzeld hebben, maar dat is niet officieel bevestigd. TerreuraanslagDe politie sprak eerst van een overval, maar gaat nu uit van een terroristische aanslag. Hoewel de aanval nog niet opgeëist is, heeft de Somalische radicaal-islamitische groepering Al-Shabab gedreigd met acties in Nairobi, als wraak voor de soldaten die Kenia naar buurland Somalië heeft gestuurd. Getuigen zeggen volgens de Britse omroep BBC ook dat de daders alle moslims hadden bevolen het gebouw te verlaten omdat ze niet-moslims zouden aanvallen.Onder controle Volgens het Keniaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is de situatie intussen onder controle en zijn de meeste shoppers kunnen vluchten. Politieagenten hebben het gebouw omsingeld en proberen mensen die nog in het gebouw zitten te evacueren. (Belga/KVDA)