Volgens Rex Tillerson, Minister van Buitenlandse Zaken in de Verenigde Staten, 'hindert' de blokkade de operaties van het Amerikaanse leger tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS), als één van de 'onbedoelde gevolgen'. Hij zei ook dat Qatar 'meer en sneller' iets moet doen tegen terrorisme. 'Qatar heeft vooruitang gemaakt om financiële steun (aan terroristen) een halt toe te roepen, en om terroristen uit het land te zetten.

Maar het (de Golfstaat) moet nog meer doen en het sneller doen', zei Tillerson in een korte verklaring. 'De elementen voor een oplossing zijn er', vervolgde de minister op het State Department, oproepend tot 'kalmte en beredeneerde dialoog'. Hij wees er ook op dat de VS de bemiddelingspoging van Koeweit steunen.

Volgens Rex Tillerson, Minister van Buitenlandse Zaken in de Verenigde Staten, 'hindert' de blokkade de operaties van het Amerikaanse leger tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS), als één van de 'onbedoelde gevolgen'. Hij zei ook dat Qatar 'meer en sneller' iets moet doen tegen terrorisme. 'Qatar heeft vooruitang gemaakt om financiële steun (aan terroristen) een halt toe te roepen, en om terroristen uit het land te zetten. Maar het (de Golfstaat) moet nog meer doen en het sneller doen', zei Tillerson in een korte verklaring. 'De elementen voor een oplossing zijn er', vervolgde de minister op het State Department, oproepend tot 'kalmte en beredeneerde dialoog'. Hij wees er ook op dat de VS de bemiddelingspoging van Koeweit steunen.