VS: Mannen zaten jarenlang opgesloten in huis in Houston

© Reuters

De politie van Houston (Texas) heeft vrijdag vier oudere mannen aangetroffen in een huis, waar ze blijkbaar tegen hun wil werden opgesloten in erbarmelijke omstandigheden.

Eén verdachte is ondervraagd. De slachtoffers zijn tussen de 50 en 80 jaar oud en zouden naar het huis zijn gelokt “met de belofte van bier en sigaretten”, zegt politiewoordvoerder Kese Smith. Maar ze konden de woning niet meer verlaten en moesten hun pensioengeld afgeven. Volgens de politie ging het om kwetsbare personen, met een handicap of dakloos.

‘Een kerker’

De mannen zaten in het huis opgesloten. Ramen en deuren bleven dicht en meubels waren afwezig. Drie van de vier slachtoffers sliepen in de garage op de grond. Ze hadden geen toegang tot het toilet of de badkamer. De politie omschreef de woning als ‘een kerker’.

In het gebouw werden ook vier vrouwen aangetroffen, onder wie een grootmoeder, dochter en kleindochter. Het is nog niet duidelijk wat hun rol in het drama is.

Ziekenhuis

De slachtoffer werden ontdekt na een telefoontje naar de hulpdiensten. Drie van de mannen konden niet meer stappen en werden naar het ziekenhuis overgebracht. Eén van de slachtoffers getuigde tegenover de politie dat hij er al tien jaar leefde, een ander sprak van zes maanden. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content