Brunson werd in 2016 in Turkije gearresteerd op verdenking van terrorisme en spionage. Hij staat momenteel onder huisarrest. De zaak heeft de relaties tussen de NAVO-landen zwaar verzuurd. Naast sancties van beide kanten, kondigde president Donald Trump ook aan dat de importheffingen op aluminium en staal verdubbeld zouden worden tot respectievelijk 20 en 50 procent.

Erdogan spreekt van een politiek complot tegen zijn land en verhoogde woensdag de importheffingen op een resem Amerikaanse producten, van auto's tot tabak.

Brunson werd in 2016 in Turkije gearresteerd op verdenking van terrorisme en spionage. Hij staat momenteel onder huisarrest. De zaak heeft de relaties tussen de NAVO-landen zwaar verzuurd. Naast sancties van beide kanten, kondigde president Donald Trump ook aan dat de importheffingen op aluminium en staal verdubbeld zouden worden tot respectievelijk 20 en 50 procent. Erdogan spreekt van een politiek complot tegen zijn land en verhoogde woensdag de importheffingen op een resem Amerikaanse producten, van auto's tot tabak.